NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de kentsel dönüşümün en önemli merkezlerinden biri olan Karasoku ve Herikli mahalleleri ücretsiz otopark arayanların mekanı oldu.

İl Merkezinde yol kenarlarında ve ara caddelerdeki otopark alanlarına otopark parası vermek istemeyen araç sürücüleri Karasoku ve Herikli mahallelerinin il merkezine yakın olması nedeniyle buraları adeta otopark alanına çevirdi.

Kentsel dönüşüm uygulaması nedeniyle bazı eski binaların yıkılması nedeniyle de araçlarını ücret ödemeden park edebilecekleri uygun alanlar bulan araç sürücüleri her iki mahalleyi de adeta Otopark mahalleleri ilan etti.

Sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar ücretli otopark alanlarından daha fazla işleyen söz konusu alanlarda oturan mahalle sakinleri ise bu durumdan son derece rahatsız.

Otopark yeri arayan araçların gürültüsünden, ortaya çıkardığı tozdan rahatsızlık duyduklarını ifade eden mahalle sakinleri, “Artık mahallemiz ana caddeyi geçti. Gün boyunca araçlarını park etmek isteyen sürücüler nedeniyle hem gürültüden, hem de ortaya çıkan tozdan rahatsızlığımız her geçen gün artıyor. Yetkililerin buna bir çare bulmasını istiyoruz” diyor.