Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Denizli, Muğla ve Nevşehir illerindeki bazı taşınmazların, gerçekleştirilen Özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi verenlere satışını onayladı. ÖYK, bazı illerdeki imar planı değişikliklerine de onay verdi.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB), ÖYK kararlarıyla ilgili tebliğleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre ÖYK, TCDD adına kayıtlı Denizli'nin Merkez İlçesi'ndeki 2 bin 389 metrekare yüzölçümlü arsanın, 3 milyon 710 bin TL bedelle Özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Ahmet Ömercioğlu'na, Hazine adına kayıtlı Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka köyündeki toplam 10.884,68 metrekare yüzölçümlü iki arsanın 8 milyon TL bedelle en yüksek teklifi veren Kerim Kara'ya ihale şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verdi. ÖYK, Ömercioğlu ve Kara'nın yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde yapılan ihale çerçevesinde taşınmazın satışının yapılacağı sıralamayı belirledi.

ÖYK, Nevşehir'in Merkez ilçesi'ndeki 8 bin 573 metrekare yüzölçümlü gayrimenkulün 3 milyon 294 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Nurgül Doğan-Mustafa Görüş Ortak Girişim Grubu'na ihale şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verdi. ÖYK, Ortak Girişim Grubu'nun sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesini ve ihalenin iptaline ilişkin verilen kararın onaylanmasını karara bağladı.

-İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLERİ-

ÖYK, mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı Gaziantep'in Şehitkamil İlçesi Güvenevler Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 20 bin 576 metrekare yüzölçümlü taşınmazın ÖİB tarafından hazırlanan nazım imar planı değişikliği ve uygulama imar planı değişikliğini onayladı.

ÖYK, Tekel İşletmeleri Genel Müdürlüğü adına kayıtlı İstanbul'un Kartal İlçesi, Orhantepe Mahallesi, Dragos Mevkii'ndeki 25 bin 879 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ile 15 bin 858 metrekare yüzölçümlü taşınmaza yönelik olarak ÖİB tarafından hazırlanan ve ÖYK tarafından onaylanan imar planı ve koruma amaçlı uygulama imar planına ilişkin askı sürecinde yapılan itirazların reddetti.

ÖYK, Özelleştirme kapsam ve programında bulunan, mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. adına kayıtlı Bayburt'un Merkez İlçesi Tuzcuzade Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 640 metrekare ve 2 bin 606 metrekare yüzölçümlü taşınmazlara ilişkin ÖİB tarafından hazırlanan nazım imar planı değişikliği ve uygulama imar planı değişikliğini onayladı.