Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin, kaliteli eğitim alabilmelerine yönelik öğretmen ve yöneticilere seminerlerle özel eğitim hakkında bilgiler veriliyor.
81 ilde eş zamanlı başlayan ve 31 Mayıs´ta sona erecek seminerlere 200 bin öğretmen katılacak. 
Sınıf öğretmenleri, okul müdürleri ve müdür yardımcılarının özel eğitim ile ilgili okullarda karşılaştıkları sorunları anlayabilmeleri ve çözüm üretebilmeleri için bilgilendirmek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Özel Eğitim Hizmetleri Avanos Seminerleri devam ediyor. 
Avanos’ta Özel Eğitim Hizmetleri Seminerleri Avanos Anadolu Lisesi, Nazife Mustafa Ergün İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda yapılıyor. Avanos’ta görevli tüm öğretmen ve yöneticilerin katılacağı seminerleri Ram Müdürü Şahin Gürlek, Özel Eğitim Formatörü ve Psikolojik Danışman Türker Ok,  Özel Eğitim Öğretmeni Şerife Şimşek ve Rehber Öğretmen Yusuf Çağlayan  veriyor. 
Eğitim süresince özel eğitim öğrencilerinin yani kaynaştırma öğrencilerinin, özel eğitim ile ilgili okullarda karşılaştıkları sorunları daha iyi anlayabilmek, onlara daha kolay çözümler üretebilmek için sınıf öğretmenleri, okul müdürleri ve müdür yardımcılarını özel eğitim konusunda bilgilendiriliyor.