Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak kasabasında Belediye, muharrem ayı olmasından dolayı 2 bin kişilik aşure dağıttı. 

Özkonak kasabasında bulunan Hacı Halil Türkkan Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Orta Öğretim Ve Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu'nda Öğrenci, öğretmen ve velilere aşure ikram edildi.

Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli'nin ev sahiplğinde düzenlenen Aşure etlinliğine TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı.Ramazan Çiftçi, Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Berk, AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, AK Parti Avanos İlçe Başkanı Fatih Kesal ile öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, birlik ve beraberlik ayı olan muharrem ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Özkonak Beldesinde önemli hizmetleri halk ile buluşturduklarını anlatan Yürekli, şöyle konuştu:

"Rutin hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik olarak da önemli çalışmalar içerisindeyiz. Muharrem ayı birlik ve beraberliğin, paylaşımın ön plana çıktığı bir aydır. Komşunuz, eşiniz, dostunuz aç yatarken sizlerin tok yatmasını yüce mevlam tavsiye etmez. Yardıma muhtaç olan insanlarımıza destek olalım." dedi.

“Rabbim bizleri birlik ve beraberlikten ayırmasın” diyen Başkan Yürekli katılımları için Başta Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz olmak üzere tüm değerli katılımcılara teşekkür etti.

Özkonaklı Öğrencilere kendi elleriyle aşure dağıtan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de, Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu vurgulayarak, ‘aşure birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli bir tatlıdır. Bu bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı çok değerlidir. Bu sebeple Özkonak kasabamızda Belediyemizin bu anlamlı etkinliği ile genç kardeşlerimize aşure ikram ederek, paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmek istiyoruz, dedi.

Aşurelerini Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli’in elinden alan öğrenci, öğretmen ve veliler de teşekkür ederek, bu geleneğin yaşatılmasını istedi.

Aşure etkinliğinin ardından TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz beraberinde Belediye Başkanı İlker Yürekli ile  Özkonak kasabasında yapımı tamamlanma aşamasına gelen sıbyan mektebi inşaatını ziyaret etti.