NEVŞEHİR/FİBHABER-Çevre ve Şehircilik Bakını İdris Güllüce Özkonak Belediye Başkanlığına 1 adet Arazöz hibe etti.

Özkonak Belediyesi, belde halkına daha iyi hizmet verebilmek amacıyla araç parkını güçlendirmeye devam ediyor.
Özkonak Belediyesi hibe yoluyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bir arazöz alarak araç filosuna yeni bir hizmet aracı daha ekledi.

Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, FİB Haber Merkezimize yaptığı açıklamasında: Yaptığımız girişimler ve Milletvekillerimiz’in desteği ile belediyemize bir arazöz aracı kazandırdıklarını belirtti. Anahtar teslim törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce de katıldı.

Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli,, “Teslim aldığımız bu yeni aracımızla birlikte araç filomuza yeni arazöz aracı katmış olduk. Hizmet kalitemizi artırmak için önemli adımlar attık, atmaya devam ediyoruz. Bu aracın beldemize kazandırılmasında emeği geçen Başbakanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye ve Nevşehir Milletvekilimize sonsuz teşekkür ediyorum. Özkonak’a hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Özkonak Kasabasının Temizliği ve sulama işlerinde kullanılacak yeni Arazöz aracının anahtarını teslim alarak ilk test sürüşünü gerçekleştiren Başkan Yürekli;

"HEP BİRLİKTE YENİ TÜRKİYE

HEP BİRLİKTE YENİ ÖZKONAK
Teşekkürler Sayın Başbakanım
Teşekkürler Sayın Bakanim
Teşekkürler Sayın Milletvekillerim
Daha Güzel, Daha Temiz, Daha Yesil Bir Özkonak icin HAYIRLI UĞURLU OLSUN. DESTEK SİZDEN HİZMET BİZDEN dedi..."


Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen "500 Milyon Liralık Dev Yatırım" toplu açılış törenine  katıldı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  Çevre ve Altyapı Projeleri Toplu açılış törenine katıldı.

Törene, Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli de katıldı.

BAKANLIKTAN 500 MİLTON TL'LİK DEV YATIRIM

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 150 adet şehir parkı, 540 adet çevre temizlik aracı, 8 bin adet çöp konteynerı, 8 adet hizmet binası, 8 adet atık su arıtma ve katı atık düzenleme tesisine 500 milyon TL’lik yatırım yaptı.

"ARTIK KUDRETLİ BİR TÜRKİYE VAR"

Törende konuşan Davutoğlu, şunları söyledi;

"Kim ne derse desin artık kudretli bir Türkiye var ve milletin desteğiyle bu kudreti mümkün kılan AK Parti hükümetidir.

İstanbul Haliç'te insanlar pis kokular yüzünden mülklerini ucuz fiyatlara satarak gittiler. Kağıthane'de çevre kirliliği vardı. Ankara'da hava soluyamaz haldeydik.


İDDİAMIZ DÜNYANIN EN TEMİZ ÜLKESİ OLMAK

Deniz temizliğinin temsili olan 'Mavi Bayrak'ta Yunanistan ve İspanya'dan sonra dünya üçüncüsüyüz. Dünyada denizlerinin en iyi koruyan üçüncü ülkeyiz. 2023 yılında iddiamız dünyanın en temiz ülkesi olarak, 'Mavi Bayrak' listesinde dünya liderliğine yükselmek."