Özkonak Belediyesi ile Merkezi İstanbul’da bulunan Özkonaklılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin Birlikte Düzenlediği 25. Geleneksel Pilav Şenliği rekor katılımla muhteşem bir güne imza atıldı.

 Bu yıl Geleneksel olarak 25. si düzenlenen pilav gününe katılan Özkonaklılar birlik beraberliğin mükemmel bir göstergesi oldular.

Nevşehir'in Avanos İlçesine bağlı Özkonak kasabasında gün boyu süren Pilav Şenliğine 10 binin üzerinde kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı... 

Özkonak kasabası Ceneviz vadisinde düzenlenen 25.Geleneksel Pilav Şölenine İstanbul da yaşayan çok sayıda gurbetçi Özkonaklı hemşehrilerimiz yer aldı.


Özkonaklılar 25.Geleneksel Pilav Gününde buluştu 

Nevşehir Vali Vekili Ahmet Soley, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Avanos Kaymakamı Muhammet Sait Baytok, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, MHP İl Başkanı İlhan Kaya, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İdari Koordinatörü Fatih Sürmeli, Bekaroğlu, Ülkü Ocakları Başkanı Cihat Burak Korkmaz, Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz, Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, Çalış Belediye Başkanı Alpaslan Özer, Avanos'tan, Kozaklı'dan, Nevşehir'den çevre belde ve köylerle birlikte çok sayıda Özkonaklıların katıldığı Pilav Şenliğinde davetliler unutulmaz bir gün yaşadılar.

Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli'nin selamlama konuşmasıyla başlayan şenlikte Özkonaklılar Derneği Başkanı Adnan Erin ve Vakıf Başkanı Yüksel İstikam 'da birer konuşma yaptılar.

Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli yaptığı açış konuşmasında; Katılımları için başta Nevşehir Protokolüne ve tüm Özkonaklı hemşehrilerine ayrı ayrı teşekkür etti. Yürekli, Birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek bu bağlamda Özkonaklılar Derneği ve Vakfına dünden bugüne gönüllü olarak hizmet etmiş tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Özkonak bizim sevdamız ve bu sevdanın bir parçası olarak  bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonrada  konusu Özkonak olan her yerde varım var olacağım dedi. 


Tam 11 kazan pilavın hazırlandığı şenlikte konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider; Özkonak Belediyemizin ev sahipliğinde yapılan ve ÖZKONDER tarafından düzenlenen 25. Geleneksel Pilav şenliklerine katıldık. Her geldiğimizde bu güzel kasabamızı bir kademe daha ilerlemiş olarak görmek bize şeref veriyor. Birlik ve beraberlik örneği sergileyen kasaba halkımıza, Belediye Başkanımıza, İstanbul'da bulunan derneğimize ve dernek başkanımıza ayrı ayrı teşekkür ettik ve son görüşmemizde özel olarak hemşehrilerimize selamını gönderen Reis'imiz, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın selamını ilettik.15 Temmuz fotoğraf sergisinin açılışını yaparak, 15 Temmuz'u o hain geceyi yeniden hafızalarımızda tazeledik... dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de konuşmasında; Özkonak Belediyemizin düzenlemiş olduğu geleneksel pilav şenliğinde; pilavlarımızı birlik, beraberlik ve bereket için pişirdik."Özkonaklı hemşerilerimizin teveccühü, sevgi seli görülmeye değerdi. Gönlü yüce Anadolu insanımıza, aziz milletimize selam olsun." dedi.

Konuşmaların ardından Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli tarafından Şenliğe katılım gösteren Protokol üyelerine plaket takdim edildi. 


15 Temmuz Şehitleri Demokrası Şehitleri temalı fotoğraf sergisi açıldı...

Nevşehir Devlet Hastanesinde görevli Rıdvan Göğüş'ün objektiflerinden , 15 Temmuz ruhunu tekrardan canlandırmak, yaşatmak ve unutturmamak amacıyla, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrası gecelerde Nevşehir halkının tuttuğu demokrasi nöbetlerinden görüntülerin yer aldığı 32 farklı fotoğrafların kullanıldığı, “15 Temmuz Şehitleri Anma” fotoğraf Sergisi Ceneviz vadi girişinde davetlilerden büyük ilgi gördü.

Palyaçolarla eğlenen yüzlerce çocuklara oyuncak dağıtımı yapıldı. Ayrıca konuklara Osmanlı Şerbeti ikram edildi. 

Kürşat Özkonaklıları Coşturdu..

Özkonak Belediyesi sponsorluğunda İstanbul Özkonaklılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği “Geleneksel Pilav Günü” nde Sanatçı Kürşat'ın birbirinden güzel türküleriyle renk kattığı günde Özkonaklılar unutulmaz bir gün yaşadılar.

Akşam saatlerinde Kürşat hayranları konser için alanı doldurdu.  "Çok derdim Var" şarkısıyla sevenlerini selamlayan Kürşat’ın, albümlerinin hit parçalarını seslendirmesiyle konser alanı coşkulu bir gece yaşadı. Konser boyunca parçalara Özkonaklı vatandaşlarında eşlik etmesi ile Ceneviz vadisi Kürşat şarkılarıyla yankılandı. Işık gösterilerinin yanı sıra sanatçının muhteşem sahne performansıyla konserde hayranları gece boyunca Kürşat şarkılarına doydu.

Konser anında Sanatçı Kürşat'a sahnede çiçek ve plaket takdiminde bulunan Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, Gerek katılımcılara gerekse Sanatçı Kürşat'a teşekkür ederek aynı zamanda Kanal 7'de yayınlanan Gündüz Gece programının sunucusu Kürşat'tan Özkonak kasabası proğram çekimleri için de söz aldı.

Kanal 7 Ekranlarının sevilen proğramı Gündüz Gece için Kürşat ilerleyen günlerde çekim yapacağı belirtildi.

Kürşat konser sonunda hayranlarına imza dağıttı.

Kürşat, Sahnede kaldığı süre içerisinde, bitmek bilmeyen enerjisi ve dansıyla izleyenleri bir kez daha kendisine hayran bıraktı.
Sempatik tavırlarıyla beğeni toplayan başarılı sanatçı, konser sonrası kendisinden imza almak için sıraya giren hayranları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Kürşat, boynuna sarılıp heyecan ve sevinçten ağlayan hayranlarının gözyaşlarını elleriyle silerek teselli etti

Yaklaşık bir saat boyunca imza dağıtan genç sanatçı Kürşat, ilk fırsatta Özkonak'a tekrar geleceği sözünü vererek, sahneden ayrıldı. 

Hem Bayramlaşma hem Sılai rahim hemde pilav şenliği ile bir araya gelen Özkonaklılar unutulmaz bir gün yaşadılar...

Böyle bir organizasyona imza atan Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli başta olmak üzere Özkonaklılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Vakıf Yönetimi ile ve tüm ekibine teşekkür ederiz.

Özkonaklılar 25. Geleneksel Pilav Şenliğine ait görüntüleri www.fibhaber.tv de izleyebilirsiniz.