NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, bugünlerde oldukça büyük bir mutluluğu yaşıyor.

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Prof. Dr. Osman Öztürk'ün vefatı nedeniyle boşalan  YÖK üyeliğine, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tufan'ın Bakanlar Kurulunca yapılan seçimini, Yükseköğretim Kanunu gereğince onayladığı bildirildi.

Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen’in öz yeğeni olan Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan’ın YÖK üyeliğine atanması Özmen ve ailesinde de büyük bir sevinç yarattı.

Özmen, yeğenine yeni görevinde başarılar diledi. 

Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan

1977'de Wedel'de doğdu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okudu. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanlık eğitimini Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamladı; 2012 yılında doçentlik ünvanını aldı.

Hollanda Leiden Üniversitesi'nde moleküler yöntemler üzerinde çalıştı; Macaristan'da Pecs Üniversitesi'nde bulundu; Szeged Üniversitesi'nde anaerob referans laboratuvarında ve Oxford Üniveristesi'nde kemik-eklem enfeksiyonları bölümünde observer olarak bulundu. Japonya Sağlık Bakanlığı ile ortak viral hemorajik ateşler- Kırım Kongo Kanamalı Ateşi eğitimi üzerine proje yürüttü. Yurtiçi 

ve yurtdışı hakemli dergilerde 50 civarında akademik yayını bulunmaktadır. Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (ESCMID) ve Doctors WorldWide üyesidir. YBU Genç Yeryüzü Doktorları danışman hocası.

YBU Multidisipliner Araştırma Topluğu başkan yardımcısıdır. Sağlık Bakanlığı Grip Bilim Danışma Kurulu üyesidir. Halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği'nde çalışmaktadır.Evli ve iki çocuk annesi.