Nevşehir Merkeze Bağlı Özyayla Köyü Kur’an Kursu Öğrencileri, Özyayla Düğün Salonunda muhteşem bir program düzenlendi.

Düzenlenen programa İl Müftü Yardımcısı Ahmet Celalettin Altunkaya, Şube Müdürü Mustafa Yayla, Kur’an Kursu Öğreticisi Firdevs Adıyaman, Kurs öğrencileri ve velileri katıldı.

Program; kurs öğrencileri Ayşegül Koçyiğit ve Neriman Kaya’nın okudukları Aşr-ı Şerifle başladı.

Kurs Öğreticisi Firdevs Adıyaman yaptığı kısa konuşmasında, Kur’an yolunda verilen emeğin ve desteğin Allah katında boşa çıkmayacağını belirtti, katılımlarından dolayı Müftü Yardımcısı Altunkaya’ya, Şube Müdürü Yayla’ya ve öğrencilerine ve velilerine teşekkür etti.

Müftü Yardımcısı A. Celalettin Altunkaya; “Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek her mü’minin en zevkli ve en tatlı bir meşguliyetidir. Bunun için bir mü’min hangi yaşta olursu olsun, Kur’an-ı öğrenmek için büyük bir gayret içine girer. Okumasını öğrendikten sonra da bu hazzı her fırsatta tatma imkânına sahip olur. Çünkü Kur’an-ı öğrenmek imanın bir gereğidir. Bir mü’minin, Allah’ın kitabını öğrenmek kadar merak ettiği bir konu olamaz. Bundan dolayı, hem kendisi öğrenmek, hem de çocuklarına öğretmek için belli vakit ayırır, emek verir” dedi.

Şube Müdürü Mustafa Yayla ise konuşmasında; “Kur’an-ı Kerim, insanlığın kurtuluşu için, kulların ihtiyaçları nispetinde en son görevlendirilen ve kıyamete kadar da hükmü geçerli olan kitaptır. Bu kitapta Yüce Rabbimizin muhatabı insanlardır. İnsana değer vermiş ve ona seslenmiştir. Kur’an’a inanarak, Allah’ın sözlerine kulak verenler, Allah’ın samimi kullarıdır.

O’nu okumak ve dinlemek başlı başına bir ibadettir. Bunun için namazlarımızda Kur’an okuruz. Bu sebeple namaz geçerli olacak kadar Kur’an’dan bir miktar ezberlemek, her Müslümana farz-ı ayndır. Kur’an-ı ezberlemek ve onu öğretmek de farz-ı kifayedir. Rabbimiz kendi sözlerini okuyanları övmüş ve onunla amel edilmesini istemiştir” diye konuştu.     

Dilek Öztürk, Merve Bengisu Türkmen, Yağmur Altuntaş, Yasemin Öztürk, Hüsna Altın, Fatik Altuntaş, Rabia Nur Uğurlu ve Kiraz Bozkuş Hadis-i Şerif okurken, Şeyda Türkmen’ de Miraç’ta Yüce Rabbimizle Peygamber Efendimiz (S.A.V.) arasında geçen Tahiyyat duasını okudu.

Namaz surelerinin Arapça ve Türkçe metinlerini ise; Cennet Çelik, Fadik Altuntaş, Şeyda Türkmen, Merve Bengisu Türkmen, Vesile Özoğul, Şeyma Boztaş, Şeyma Çelik, Rabia Nur Uğurlu, Neriman Kaya ve Esma Bozdemir okudu.

Öğrenci Şeyda Türkmen, Neriman Kaya, Yağmur Altuntaş’ta ilahi söyledi.

Yapılan skecin ardından Ayşe Bozkuş, Esma’ül Hüsna’yı, Yağmur Altuntaş’ta Veda Hutbesini okurken, Duygu Kahraman’da Ezan duasını yaptı.

Kurs Öğreticisi Firdevs Adıyaman tüm öğrencilere başarılarından dolayı çeşitli hediyeler takdim ederken, birerde taç hediye etti. Büyük bir beğeniyle izlenen program çektirilen hatıra fotoğrafın ardından sona erdi.