NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de nakliye sektörünün en yaygın olduğu yöreler arasında ilk sıralarda Kavak bölgesini göstermek mümkün. Doğal depoların bulunduğu söz konusu bölgede nakliyecilik yaparak geçimini kazananların en büyük sıkıntılarının başında ise pahalı akaryakıt geliyor.

Kavak Kasabasında bulunan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Muzaffer Sinan Öztekin, Nakliyeciliğin Nevşehir yöresinde en çok geliştiği bölgelerden biri olan Kavak kasabasında bu sektörde iştigal ederek geçimini sağlayan nakliyeci esnafının sıkıntılarını anlattı.

Yöredeki doğal depoların nakliyecilik açısından büyük bir avantaj haline dönüştüğünü kaydeden Kavak Kasabası Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Muzaffer Sinan Öztekin, serbest olarak nakliyecilik yapanların bu sektöre büyük darbe vurduğuna işaret etti.

Öztekin, “Kooperatifimize bağlı 97 üyemiz bulunuyor. Piyasaya baktığımızda serbest olarak nakliyecilik yapanların bu sektörü ciddi olarak etkilediğini görüyoruz. Zira fiyatları ciddi oranda düşürüyorlar. Biz yasal olanı yapıyoruz ve bu şekilde geçimimizi sağlıyoruz. Nevşehir yöresinde Nar ve Ortahisar’da da nakliyecilik var ama Kavak kasabasındaki gibi yoğun değil. İş potansiyelimiz oldukça iyi. Bölgedeki depolara gelen narenciye ürünlerinin depolara alınması da çıkarılması da bizim için iş demek. En büyük sıkıntılarımızın başında akaryakıtın pahalı oluşu var. Akaryakıt fiyatlarındaki düşüşün fiyatlara yansımaması bizleri de olumsuz etkiliyor. En büyük sıkıntılarımızdan biri de galerici de, Briketçi de nakliyecilik yapıyor. Dolayısıyla bu durum bizim işlerimizi de etkiliyor. Çok şükür işimiz var ama para kazanamıyoruz. Maliyetler çok pahalı. Sigorta, Kasko, K1 belgesi çok büyük yekun tutuyor” açıklamalarında bulundu.