Pakistan Ticaret ve Tekstil Bakanı ve Pakistan-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Muhammed Pervez Malik ile çoğunluğu Pakistan Parlamentosundaki Milletvekillerinden oluşan heyet Nevşehir'de Vali İlhami Aktaş ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün konuğu oldular.

Bakan Pervez ve beraberindeki Pakistan heyetine AK Parti Trabzon Milletvekili ve aynı zamanda Türkiye-Pakistan Dostluk Grubu Başkanı Muhammet Balta ve AK Parti Tokat Milletvekili PAB Türk Grubu Başkanı Coşkun Çakır eşlik etti.


Vali Aktaş ve TBMM Divan Katip üyesi AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Pakistan Ticaret ve Tekstil Bakanı ve Pakistan-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Malik ve beraberindeki heyetle  düzenlenen toplantıda görüştüler.

Malik başkanlığında Pakistanlı milletvekillerinin de yer aldığı heyeti Nevşehir'de görmekten mutluluk duyduğunu belirten Vali Aktaş ve Milletvekili Açıkgöz, ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlayacağına inandığı dile getirdiler.

Daha sonra düzenlenen toplantıda, heyet üyelerine Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'in ticari, tarihi ve kültürel değerlerine ilişkin bilgi verildi. Nevşehir'de çeşitli temaslarla bulunacakları belirtilen Malik ve beraberindeki heyetin tarihi ve kültürel mekanlarını da gezecekleri belirtildi. 


Vali Aktaş ve Milletvekili Açıkgöz, Pakistan heyetini Avanos Güray müzeyi gezdirdi ardından ziyaret anısına Konuk Bakan Malik'e Kapadokya el sanatlarından olan yöresel çini tabak hediye etti.

"Türkiye bizim ikinci evimiz"
Pakistan Ticaret ve Tekstil Bakanı Muhammed Pervez Malik, Türkiye’yi ikinci evleri olarak gördüklerini ifade ederek gösterilen misafirperverlikten dolayı Vali Aktaş ve Milletvekili Açıkgöz'e teşekkür etti. Karşılıklı dostluk ve samimiyeti ticari potansiyele de yansıtmak istediklerini belirten Bakan Pervez, “Eskiye dayalı ilişkilerimiz ve çok ortak noktamız var. Ortak paydalarımızı geliştirmek için birlikte çalışmalıyız” dedi.


AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz Pakistan heyetinin Nevşehir ziyaretine ilişkin açıklamasında;" Pakistan-Türkiye Parlamentolar arası dostluk grubu başkanı Tekstil Bakanı Pervez Malik ve beraberindeki heyet Kapadokya‘da misafirimiz.Türkiye’mizin ve Nevşehir ‘imizin gönül elçileri olan Pakistan heyetine, parlamentolar arası dostluk grubumuza teşekkür ediyorum. Türkiye-Pakistan Parlementolar Arası Dostluk Grubuyla ziyaretimize gelen, Nevşehir ‘imize teşrif eden Milletvekillerimiz Muhammet Balta ‘ya ve Sayın Coskun Çakir ‘a teşekkür ederim" dedi.