Nevşehir’de yeşil alan oranının artırılması yönünde bugüne kadar etkin hizmetler yürüten Nevşehir Belediyesi, geçen yıl içerisinde hizmete kazandırdığı 10 yeni çocuk oyun alanı ve dinlenme parkına bu yıl 8 yeni park alanı daha ilave edecek.

 2015 yılında da şehir merkezinde yeşil alan miktarının daha da üst düzeye ulaştırılması yönünde çalışmalar sergileyen Nevşehir Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü aracılığıyla şehirdeki çeşitli park ve orta refüjlerde toplam 65 bin metrekarelik bir alanda otomatik sulama sistemi oluşturdu. Çeşitli mahallelerde 10 yeni çocuk oyun alanı ve dinlenme parkı yaparak hizmete kazandıran müdürlük ekipleri, bu yıl içerisinde yapılması öngörülen 8 parkın proje ve arazi tesviye çalışmalarını da tamamladı.

 

Geçen yıl içerisinde değişik mahallelerde bulunan 4 çocuk oyun alanı ve dinlenme parkının yenilenmesine yönelik çalışmalar yürüten Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 13 park alanında çocuk oyun grubu oluştururken, 10 park alanında da çeşitli  kondisyon aleti konuşlandırdı.

 

Yaklaşık 200 bine yakın çeşitli türde fidan dağıtımınıvatandaşlara  ücretsiz olarak gerçekleştiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü, farklı merkezlerde 20 bin süs bitkisinin ekimini gerçekleştirdi.

 

Çocuk Oyun alanları ve dinlenme parklarının daha fonksiyonel bir yapı içerişinde bulunması yönünde çalışmalarda bulunan Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde 2015 yılında 96 kamelya, 25 bank ve 29 da piknik masası imal ederek, montaj çalışmalarını gerçekleştirdi.

 

Bu arada şehrin farklı merkezlerinde kanatlı hayvanların yem ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 11 adet kuş yemliği yapıldı.