Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94'üncü yıl dönümünü kutladı.

Başkan Parmaksız, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; “Bilindiği üzere Türk Milleti, tarih sahnesine çıktığı günden itibaren gerek yaşayış tarzı, gerek haksızlıklar karşısında gösterdiği tutum gerekse sergilediği kahramanlıklar ve kazandığı zaferlerle daima tarihin altın sayfalarında yer almıştır. Milli ve manevi değerlerinden asla taviz vermeyen milletimizi bu derece güçlü, sarsılmaz ve hür kılan ise vatanına ve bayrağına olan derin sevgisi ve bağlılığı olmuştur.

19 Mayıs 1919ʹda Büyük Önder Mustafa Kemal Paşa tarafından başlatılan Kurtuluş Savaşı ve milli mücadele süreci, Milletimizin kadını-erkeği, yaşlısı-genciyle bir bütün olarak hareket etmesi ve kahraman Türk askerinin cesaret ve fedakârlığı sayesinde 30 Ağustos 1922’de büyük zaferle sonuçlanmıştır.

Türk Milleti kazanılan bu zafer ile tüm dünyaya, insanca yaşamanın ancak hür, bağımsız ve egemen bir devlet olmakla gerçekleşebileceğinin en güzel örneğini vermiş ve bu uğurda her türlü özveriye katlanmaya daima hazır olduğunu bir kez daha göstermiştir. Milletimizin sergilediği bu özverili ve kahramanca yaklaşım, esaret ve zulüm altındaki milletlere de emsal teşkil etmiş ve hayranlık uyandırmıştır.

Bununla birlikte bu zafer, sadece askeri bir başarı olarak kalmamış tarih sahnesinde yeni bir Türk Devletinin doğmasına da zemin hazırlamıştır. Bugün, dünya milletleri ailesinin şerefli bir üyesi olarak varlığına devam eden Türkiye Cumhuriyeti, milletinin refahı, huzur ve mutluluğu için sürekli gelişmekte, çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma gayretini kararlılıkla sürdürmektedir.
 
Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden Milli mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, milletimizin ve şanlı ordumuzun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.” Dedi.