GTİAŞ ve NTSO Yönetim Kurulu Başkanı Parmaksız , TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Bilecik Ticaret Sanayi Odası’nın 111. kuruluş yıl dönümü programı ve Bilecik Ekonomisinin Yıldızları Ödül Töreni’ne katıldı.

Tören için şehre giden Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır’ ı da makamında ziyaret ederek çalışmalarında kolaylıklar dilediler.

Her yıl düzenlenen ve Bilecik içerisindeki başarılı iş adamlarının ödüllendirildiği törende konuşma yapan TOBB Başkanı ; “Tüm Bilecikli kardeşlerime çağrıda bulunmak istiyorum. Ne olur kızlarımızı girişimci olarak yetiştirin. Şuan salona bakıyorum ve kadın girişimci sayımız çok az. Babalardan ricam kız çocuklarınızı girişimci yetiştirin. Zengin olmak istiyorsanız bunu yapın. Eğer Türkiye'nin zenginleşmesini istiyorsak, birey olarak hepimizin zenginleşmesini istiyorsak, yineliyorum kız çocuklarınızı ne olur girişimci yetiştirin. Anadolu’da kötü bir gelenek var. Hepimiz kız çocuklarımızın iyi bir üniversitede okumasını, iyi bir üniversitede lisans yapmasını, bunlardan sonra iyi bir eşle evlilik yapmasını ve sonra evde oturup eşine, çocuğuna bakmasını istiyoruz. Bu çok yanlış, benim ülke olarak girişimciye ihtiyacım var. Ben başkan olduğum zaman kadın girişimci sayısı yüzde 5’ti zorlaya zorlaya yüzde 7 yaptık” dedi.


Asgari ücret ile ilgili de açıklama yapan Hisarcıklıoğlu, “1 Ocak 2016’da yürürlüğe girecek olan asgari ücret meselesi var. Bizim en önemli sıkıntılarımızdan bir tanesi ve sakın yanlış anlaşılmasın biz işçimiz daha az kazansın demiyoruz. Ben bir tüccar, sanayici olarak söylüyorum. İşçimin cebine ne kadar çok para girerse ben o kadar çok mutlu olurum. 1 Ocak 2015’ten bugüne işçimizin asgari ücreti bin 500 lira, fakat cebine giren para bin lira. 500 lira vergi yükü var. İstihdam üzerindeki vergilerde Dünya’da bir numarayız. Bunu engellemeye çalışıyoruz. Pazarlıklar hala devam ediyor” ifadelerine yer verdi.


Şuan karşısında gördüğü tabloyu birçok ilde görmeye hasret kaldığını anlatan TOBB Başkanı, “81 ili gezen bir kardeşiniz olarak söylüyorum her ilde bu tabloyu göremezsiniz. Bir araya gelen şehirler başarılı oluyor. Ben bu ilde bunu görüyorum. Burada çağdaş üretim anlayışı sergiledikleri için ilk sırada oturanlara sizler adına teşekkürlerimi iletiyorum. Bilecik TSO ile gurur duyuyorum bunu bilin. Özellikle Bilecik’in geçmişine sahip çıkıyor oluşu beni çok mutlu ediyor. Bizde ki kayıtları farklıydı fakat onlar aradılar, buldular. En eski odalardan biri olduklarını kanıtladılar ve bugün 111. yılını kutluyoruz burada” dedi.

Törene, Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız’ın  yanı sıra, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan ve Yaşar Tüzün, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz ve TOBB ETÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, belde ve ilçe belediye başkanları ile oda üyeleri katıldı. 

Öte yandan Anadolu'nun en büyük oskar ödül töreni "Kapadokya Yılın Enleri Anadolu Kent Ödülleri Zirvesi'nde'de Sayın Parmaksız'ın yer alacağı belirtilldi.