NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız, vefat eden İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar'ın ailesini ziyaret ederek yakınlarına başsağlığı diledi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar,  geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesinin ardından bir taziye mesajı yayımlayan NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız, Çağlar’ın vefatından çok derin bir üzüntü duyduğunu ifade etti. Parmaksız “Camiamız çok önemli bir değerini yitirmiştir. Acımız büyük. İbrahim Çağlar kardeşimin, oda ve borsa camiasına hizmetleri ve bir işadamı olarak ekonomiye katkıları hiçbir zaman unutulmayacak” dedi.​

Parmaksız mesajında şu ifadelere yer verdi:
 
“TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcım ve İTO Başkanımız, değerli kardeşim İbrahim Çağlar’ın vefatını derin üzüntü ile öğrendim. Ülkemiz iş dünyası çok sevilen, çok kıymetli üretken bir evladını çok genç yaşta kaybetmiştir. Ekonomimizin ve ticari hayatın gelişimine büyük katkıları ve emeği olmuş değerli dostum İbrahim Çağlar’ın genç yaşta aramızdan ayrılması hepimiz için büyük kayıptır. Oda ve borsa camiasına verdiği hizmetlerin yanı sıra bir işadamı olarak üretime ve istihdama katkılarıyla her zaman saygıyla anılacak bir isim oldu. Mekânı cennet olsun. Allah rahmet eylesin. Ailesinin ve tüm iş dünyamızın başı sağ olsun.’’
 

İBRAHİM ÇAĞLAR KİMDİR?

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, 1960 yılında İstanbul, Erenköy’de doğdu. İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) 1999 yılında Meclis üyeliği görevine başladı. 2004-2009'da İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, 2009-2013'te İTO Meclis Başkanlığı yapan Çağlar, 2013 yılında İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine geldi.
 
TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Çağlar aynı zamanda; TOBB Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyesi, TEPAV Mütevelli Heyeti üyesiydi.