Edindiğimiz bilgi ve iddialara göre Nevşehir Adliyesindeki Dünkü duruşmada Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan, Avukatı aracılığıyla yapmış olduğu ifadesinde Ergenekoncu diye Arif Parmaksız ı kastetmediğini söylemiş.
Bunun üzerine Parmaksızn avukatıda Feralan ın Nevşehir de ve Ankara da ki Meclis odasında söylediği ve medyada yayınlanan sözleri içeren kasetlerin deşifresini istemiş.Mahkemede bunu kabul ederek bir sonraki duruşmanın 21 Ekim 2013 tarihinde yapılmasını ve bu tarihe kadar ilgili yayın organlarından ilgili kasetlerin istenerek çözümlenmesine karar vermiş... Adalete olan güvenimiz tam. Bekleyip görelim....


Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M.Arif Parmaksız, AK Parti Nevşehir Milletvekili A.Erdal Feralan’ı kendisi hakkında söylediği sözler nedeniyle mahkemeye vereceğim demiş ve sözünü tutarak Feralan ı mahkemeye vermişti.


"Bu günlere nasıl gelindi...."

NTSO seçim sürecinde tansiyonun ve gerilimin hat safhaya ulaştığı bir dönemde AK Parti Nevşehir Milletvekili A.Erdal Feralan’ın yaptığı bir açıklamada dile getirdiği iddialar hakkında Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M.Arif Parmaksızda bir basın toplantısı düzenleyerek; AK Parti Nevşehir Milletvekili A.Erdal Feralan’ı kendisi hakkında söylediği sözler nedeniyle mahkemeye vereceğini belirtmiş “Bana çalışmadı diyebilirler ama asla ve asla darbeci diyemezler. Bunu şiddetle kabul etmiyorum” demişti.

Parmaksız Söz verdi ve tuttu...
Seçim sürecinde söz veren ve NTSO seçimleri sonrası düzenlediği düzenlediği basın toplantısında konuşan NTSO Başkanı Arif Parmaksız, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalarda AK Parti Milletvekili A.Erdal Feralan’ın kendisini “Darbeci, Ergenekoncu” olmakla suçladığını ve bu sözlerinden dolayı Feralan hakkında tazminat ve ceza davası açmaya karar verdiğini söylemişti.

Parmaksız: “Sayın Milletvekilimiz Erdal Feralan bey, iki defadır yaptığı açıklamalarda benim “”darbeci, Ergenekoncu olduğum yönünde demeçler veriyor. Bunu arkadaşlarımla ve TOBB başkanımla paylaştım ve gerekli yasal haklarımızı kullanmaya karar verdik. Hiçbir dönemde hiçbir şekilde ve şartta ne darbeyi destekledim ne de darbecilerin yanında oldum. Geçmişimde bellidir, bu günkü duruşumda bellidir. Benim rahmetli babam, rahmetli amcam 1960 ihtilalin de darbeden dolayı hapis yatmıştır. 1980 ihtilalin de amcam yine gözaltına alınmıştır ve ifadeler vermiştir. Ben böyle bir aileden geliyorum. Hiçbir zaman bu kara leke bana bulaşmaz, bulaştırmamda. Ben ilk günkü basın toplantımda da söyledim, sonra televizyonlardaki canlı yayın programında da açıkladım siyasetin bu işlere karışmamasını diledim, ortamı germeyeceğimi de söyledim. Son yaptığım basın toplantısında da ben ve arkadaşlarımın namus, şeref ve haysiyetlerine dil uzatırlarsa bunu cevapsız bırakmayacağımı söyledim. Bu olaylardan sonrada yasal süreci başlatmaya karar verdik. Avukatlarımıza talimat verdik ve mahkeme süreci başladı. Takdir Türk adaletinin. Hem tazminat hem de ceza davası açtık” diye konuşmuştu.


Feralan da Sözlerimin Arkasındayım Demişti...
AK Parti Nevşehir Milletvekili Sayın Erdal Feralan da NTSO Başkanı Arif Parmaksız’ın yaptığı Feralan’ı Mahkemeye veriyorum açıklamalarına ilk kez FİB Haber den cevap vermişti. AK Parti Nevşehir Milletvekili Sayın Erdal Feralan FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; Basından takip ettiğim kadarıyle Sayın Parmaksız bize Tazminat ve ceza davası açmış yada açacakmış… Ben şuana kadar söylediğim her lafımın ve her sözümün arkasındayım… Sayın Parmaksız Madem Beni Mahkemeye Vermiş, yargı süreci başlayacakmış . Ben ne dediğimi biliyorum...Basının sorularına verdiğim tüm sözümünde arkasındayım.Bu konuda medyada sorular ne söylemişsem arkasındayım demişti...

NTSO Başkanı Parmaksız, hayatta Herkes namusu ve şerefi için yaşar. Biz Anadolu topraklarının çocuğuyuz hiç kimseye etmediğimiz gibi hiç kimseyede namusumuza haysiyetimize ve şerefimize laf söyletmeyiz.

Burada asıl olan birinci konu her zaman için toprağında doğduğum ve hizmet etmekle gurur duyduğum memleketim Nevşehirliliğim, sonra Ailem ve her zaman gurur duyduğum geçmişim dostlarım arkadaşlarımdır. Seçim sürecinde söz vermiştim ve tututum.Ne söylemişsen sonuna kadar arkasındayım peşini bırakmadım bırakmayacağım.
Söylemleri nedeniyle Şahsım için ortaya atılan bu iddianın sahibi tarafından İspatı için Sayın Feralan ı mahkemeye verdim.  Tazminat davası için parası sembolik önemli değil fakat burada esas önemli olan parayla pulla asla alınamayacak değerlerin var olduğunu dosta düşmana göstermektir dedi.
Kaynak:İlter Sağırsoy