NTSO Eylül Ayı  Meclis Toplantısı’nda konuşan M. Arif Parmaksız:

“İŞ KAZALARINDA TEDBİRSİZLİĞİN FATURASI İŞADAMLARINA KESİLİYOR”

“TASARI HALİNDEKİ İŞ GÜVENLİĞİ YASASI İŞADAMLARINA AĞIR YAPTIRIMLAR GETİRİYOR”

 

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Eylül Ayı Meclis Toplantısı  yapıldı. Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanısıra  Disiplin Kurulu ve Meslek Komitesi Başkanları’nın katıldığı toplantının açış konuşmasını yapan  Meclis Başkanı Seyit İnce, İş Güvenliği ve Sağlık Yasası’na değinirken, “Türkiye’de 2014 yılında seçimlerden sonra en çok konuşulan ve gündemi meşgul eden konu şüphesiz iş güvenliği ve sağlığı konusu. Soma’da yaşadığımız üzücü kazanın ardından İstanbul’da yaşanan asansör kazası konunun önemini ortaya koyuyor. Bu konuda işadamlarımızın gerekli hassasiyeti göstereceğinden şüphem yok.” Dedi.

Daha sonra sözalan  NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, İş Güvenliği ve Sağlığı konusunda yeni hazırlanan yasa taslağına işadamlarını temsilen  görüş bildirdiklerini belirterek, “İş kazalarında tedbirsizliğin  faturası  genellikle işadamlarına çıkartılıyor. Bu sebeple çalışanların eğitilmesi konusunun önemini vurguladık. Tasarı halinde yeni iş güvenliği yasası işadamlarına ağır yaptırımlar getiriyor. Faturanın tamamının işadamlarına çıkarılmaması için  Bakanlık yetkilileri ile görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

 

NTSO’YA AKADEMİK DANIŞMAN

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin  81 ilde görevlendirdiği ve  İllerdeki Ticaret, Sanayi Odaları ve Borsalara  danışmanlık görevini yürütecek  Akademik danışmanın  belirlendiğini belirten  NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, “Nevşehir Ticaret ve Sanayi  Odası için  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde talep ettiğimiz  Akedemik Danışman görevine başladı. Doç. Dr. Alper Aslan geçtiğimiz günlerde  TOBB’da verilen eğitimi tamamlayarak  NTSO danışmanlığı  görevine başladı. Danışman ekonomik konularda odamız  üyelerine  danışmanlığın yanısıra projeler üreterek hayata geçirilmesi konusunda çalışmalar yapacak.” Dedi.

 

“NİTELİKLİ GİRİŞİMCİLİK PROJEMİZ ONAYDAN GEÇTİ”

 

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan ve NTSO tarafından verilen Girişimcilik kurslarının  Avrupa standartlarına taşınması ve geliştirilmesi  amacıyla Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi,Kapadokya Gelişim Derneği işbirliği  ile hazırlanan projenin 1295 proje arasında ilk 25’e girdini belirten Parmaksız, “Bu proje çerçevesinde İngiltere, Hollanda ve İspanya’da yapılan girişimcilik eğitimleri incelenerek,ülkemizde uygulanabilirliği  belirlenen eğitimleri Nevşehir’de vermeye çalışacağız. Bu proje tamamlandığında  yapılacak bir sempozyumla projenin ülke geneline tanıtımı sağlanacak.” Dedi.

 

NTSO’DAN İŞYADAMLARI İÇİN  DEPO ALANI UYGULAMASI

NTSO  Yönetim Kurulu başkanı M. Arif Parmaksız  Oda yönetimine gelen talep üzerine Nevşehir’de imalat ve sanayi alanlarında faaliyet gösteren oda üyeleri için uygun bir alanda tek tip depo  alanı çalışmalarına başlandığını da belirterek, “Oda üyelerimizin ürettiği mamullerinin yada alet ve ekipmanlarının depolanmasının  amaçlandığı depo bölgesi  için  çalışmalar başladı. Bu konuda yer tespit çalışmalarının ardından talep üzerine ihtiyacı olan üyelerimizin depo olarak kullanacağı tek tip projelerle inşaat safhasına geçilecek.” Şeklinde konuştu.