Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Arif Parmaksız, düzenlediği basın toplantısında oda seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulunurken, Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök ile Eylül ayından itibaren yolları ayırdıklarını, kendisiyle birlikte hareket eden grubun Ticaret Borsası Seçimlerinde Mustafa Çelebi ve ekibini desteklediğini de söyledi.

NTSO Başkanı M. Arif Parmaksız Hiç Kimsenin Arka Bahçesi Olmadık...
Basın toplantısına Meclis Başkan adayı Seyit İnce ve Basın yayın kuruluşlarından sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi adayı Kemal Güner ile birlikte katılan Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Mehmet Arif Parmaksız, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte katıldıkları İsveç’teki toplantı ve izlenimlerine dair de açıklamalarda bulundu.

Nisan ayı içerisinde yapacakları bir başka basın toplantısı ile Yönetim kurulunda görev alacak isimleri ve meslek komitelerinde aday olacak isimleri basına ve yayın kuruluşlarına tanıtacaklarını belirten Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Mehmet Arif Parmaksız, 1926 yılında kurulan ticaret ve Sanayi odasının tarihinde üst düzey görev alan tek isim olduğuna dikkat çekti. Türkiye genelindeki 365 oda ve borsa içerisinden Türkiye odalar ve borsalar birliği bünyesinde görev alan sayılı insanlar arasında bulunduğunun altını çizen Parmaksız, “Ben Rifat Beyin ekibindeyim. O orada olduğu sürece bende burada olduğum sürece daha üst düzey görevlere de talibim. TOBB Başkanına Filistin İsrail konusunda arabulucu olarak görev verildi. Biz bu konuda 8 yıldır çalışıyorduk” dedi.

TOBB Olarak Hacıbektaş ilçesine yapılan Meslek Yüksek Okulunun ardından ilimize yeni bir okul daha kazandırmanın çabası içerisinde bulunduklarını belirten Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arif Parmaksız, “Nevşehir’e bir okul daha yaptıracağım. 8 milyon TL değerinde Hacıbektaş ilçemize Meslek Yüksek okulu yaptırdık. TOBB un bu yatırımını hediye olarak kabul ettiğimizi söyledik. Ya fen lisesi ya da bir başka okul şeklinde okul yaptıracağım” dedi.

Türkiye’nin Ankara’dan yönetildiğini ve Ankara’daki çalışmalarının Nevşehir’e bugüne kadar çok önemli kazanımlar sağladığını belirten Parmaksız, “Kavgayı da beraber yaptık. Gürültüyü de beraber yaptık. Sayın TOBB başkanı ile birlikte TSE ‘ de, İktisadi Kalkınma Vakfında ve Gümrük AŞ de görev aldım. Bu benim ve ekibimin bir kazanımı. Biz 10 yılımızı verip bu görevleri aldık. Bunlar hep mücadeleyle alındı. Ben seçilemezsem bunların hepsi gidecek. Yeniden Ankara’yı öğrenip bu işlere girmek var. Şu anda ben yıllardır hep söylüyorum siyasete hiç karışmadım. Üyelerimin nerede işi varsa ben orada oldum. Toplantılarda her hafta iki bakanla birlikte oluyoruz. Burada önemli olan iş yapabilme becerisi. Ankara dan yönetilmiyor Ankara. Türkiye Ankara dan yönetiliyor. İkili ilişkilerimizden ötürü Nevşehir’in önemli kazanımları oldu” diye konuştu.

Milletvekilleri ile herhangi bir sorun yaşamadığını ve kendisinin ilin iş adamlarına karşı sorumlu olduğunu kaydeden Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arif Parmaksız, “Herkes kendi çapında seçilmiş iyi insanlar. Onlar siyaseten hizmet edelim demişler. Bizlerde buraya talip olduk. Ben siyasete karışmışsam söylesinler. Ne amir, ne memur tayinine karıştım. Görev alanlarımız ayrı. Ben iş adamlarına karşı sorumluyum. Varsa bir şey söylesinler. Kapalı kapılar ardında konuşmaya gerek yok. Her şey açık” ifadelerinde bulundu.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası başkanı ve yönetim kurulunun bütün siyasi partilere eşit mesafede bulunduğunu de belirten Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Parmaksız, “Her partiye eşit mesafede olan bir kuruluşuz. Hiçbir kimsenin arka bahçesi olmadık. Doğrular neyse onun yanında olduk. Meydanlarda kavga etmedik ama kapalı kapılar ardından ekonomiyle ilgili kavgalarda ettik. Siyasete bulaşmadık. Hükümetle aramız açıkmış filan hiç öyle şey yok. Bunlar tamamen şehir senaryoları. Benim milletvekiline hiç işim düşmedi. Herkes kendine bakacak. Benim milletvekilleriyle filan sorunum yok. Ben seçimle gelmişim. Siyaset beni ilgilendirmez. Yönetimim de ak partililer de çok sayıda. Bunlar genel merkezi de sıkıntıya düşürüyor. Varsa bir sorun çıksınlar Arif Parmaksız şöyle yaptı desinler. Kulvarlarımız değişik” şeklinde konuştu.

Sözleri arasında Ticaret Borsası seçimlerinde Mustafa Çelebi’yi desteklediklerini söyleyen Parmaksız, önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri daha geniş katılımlı basın toplantılarında da daha geniş açıklamalarda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Biz Hiç Kimsenin Arka Bahçesi Olmadık

Gazetecilerin Nevşehir milletvekillerinin seçimlerde taraf olup olmadıkları yönündeki soruları üzerine Parmaksız, "Benim milletvekilleriyle bir sorunum yok. Onların benimle bir dertleri varsa açıklasınlar, kimse karnından konuşmasın. Benim milletvekilleriyle sorunum olmaz, çünkü ben üyelerimden sorumluyum, onlar tüm Nevşehir'den sorumlu. Benim milletvekillerine hiç işim düşmemiştir, kimse için de ricacı olmadım" karşılığını verdi.

 

Türkiye'nin 2023 vizyonuna paralel olarak Nevşehir'in de hareket etmesi gerektiğini belirten Parmaksız, şöyle devam etti:

 Peki biz Nevşehir'de göreve geldiğimiz günden itibaren neler yaptık. Ben TOBB'da Rifat Hisarcıkloğlu'nun ekibinden olarak girdim ve öyle de devam ediyor ve bir Nevşehirli olarak en üst seviyelere geldim. Ben de geldiğim konumlarda hep Nevşehir'e bir hizmet kazandırmak için uğraştım ve başarılı da oldum. Biz göreve geldikten sonra TSE şubesini Nevşehir'e kazandırdık, ayrıca TÜİK şubesini kazandırdık, K belgelerinin Nevşehir'den verilmesini sağladık ve Türkiye'de bunu verebilen 16. il olduk. Biz geldikten sonra Nevşehir 2 organize sanayi bölgesi kazandı. Biz her zaman Nevşehir'e hizmete hazırız dedi.."