Parmaksız’ın 2023 Hedefleri

Nevşehir’in ekonomik yönden gelişmeye açık bir il olduğunu vurgulayan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, i turizm, tarım ve ticaretteki mevcut potansiyellerine dikkat çekti ve Nevşehir’de mevcut olan girişimci ruhun desteklenerek harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Nevşehirli müteşebbislerin gerek üniversite ve gerekse özel sanayi bölgesi yatırımlarında özverili ve fedakar çalışmalarını ve Nevşehirli yatırımcıların kendi öz sermayeleri ile geldikleri seviyeleri hatırlatarak; “Nevşehirli müteşebbislerimizin önü açıldığı taktirde, mevcut olan girişimci ruhun il ekonomisinde sergileyeceği gelişmeler ülke sınırlarını da aşacaktır.”dedi.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın da bugüne kadar gerçekleştirdiği ve öncülük ettiği çalışmalar neticesinde üniversite, ıslah organize sanayi bölgesi ve organize sanayi bölgesi yatırımlarının bugünkü seviyelerine geldiğine dikkat çeken Parmaksız, il ekonomisinde lokomotif görevini üstlenen turizm sektörünün yaşadığı çeşitli sıkıntıların ve olumsuzlukların da Kongre Turizmi ile aşılacağını belirterek, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde gerçekleşecek  Kapadokya Uluslar arası Kongre Merkezi ve Kongre Oteli ile bunun sağlanacağını söyledi.

Çok yakın bir geçmişe kadar firmaların küçük sanayi sitelerinde daracık mekanlar içerisinde  üretim yapmaya çalıştıklarını hatırlatan Parmaksız, bugün ıslah OSB bölgesinde faaliyet gösteren firmaların ihracatta ve istihdamda birbirleri ile yarışır hale geldiklerini anlattı.

Nevşehir’de yeni yatırımlar için çok sayıda geçerli sebebin bulunduğuna dikkat çeken Parmaksız; “Turizmde doğa, kültür, inanç, balon, termal ve sağlık gibi alternatif turizm imkanları, jeotermal kaynaklar sebebiyle seracılık imkanlarının bulunması, doğal soğuk havaları, ülkenin en kaliteli ponza yataklarının ilimizde bulunması, organize sanayi bölgesinde yeterince alanın mevcut olması, yeni teşvik paketi ile ilimize gelecek yeni yatırımların sağlayacağı katma değer, Nevşehir’in önümüzdeki on yıl içerisinde hızlı bir gelişme içerisinde olacağının açık göstergesidir.” diye konuştu.

Özellikle ülkemizin 2023 yılı için hedeflerin belirlendiği bu günlerde Nevşehir için büyük düşünülmesi gerektiğine dikkat çeken Parmaksız; “Nevşehir, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılı olan 2023 yılında Nevşehir’de uluslar arası Turizm ve Ticaret arenasında ülkemizi layıkıyla temsil edecektir. Mevcut sanayi yatırımlarının gerek kredi  ve gerekse hibe destekleri ile gerçekleştirecekleri modernizasyon yatırımları ile, 2023 yılında ülke ekonomisinde ve uluslar arası piyasalarda ciddi bir yer edineceklerine inanıyorum. Bunların yanı sıra, ilimizde bulunan yatırımcılarımız, sivil toplum örgütlerimiz, bürokratlarımız ve siyasilerimizle el ele vererek hep birlikte bu hedeflerin gerçekleşmesine yönelik projelerin ortaya konulması için çalışmalara devam edilecektir.”dedi.