Nevşehir Sebzeciler Meyveciler ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Selim Özmen ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte pazarcılar esnafı, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Nevşehir Sebzeciler Meyveciler ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Selim Özmen, Nevşehir Belediyesi tarafından hizmete kazandırılan modern Pazaryerinin büyük bir boşluğu doldurduğunu belirtti. Pazaryerinin Türkiye’ye örnek merkez olduğunu dile getirerek, Pazaryerinin hizmete kazandırılmasının ardından bir çok oda başkanının Pazaryerini gezerek kendi şehirlerinde de Nevşehir örneğinden yararlanarak pazaryeri yapılması için girişimler yaptıklarını, bunun da kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini belirtti. Böyle bir yapı içerisinde halka hizmet etmenin her zaman sevincini ve onurunu yaşadıklarını aktaran Özmen, kendilerine sağlanan bu imkandan dolayı tüm pazarcı esnafının Belediye Başkanı Hasan Ünver’e minnet duyduklarını ifade etti.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirirken, geçmişte pazarcı esnafının yaşadığı sıkıntıları çok yakından bildiği için böyle bir tesis oluşturma düşüncesinin kendinde bir ukde kaldığını söyledi. Ünver, belediye başkanı seçildikten sonra içerisindeki bu ukde yi hayata geçirme imkanı bulduğunu ifade ederken şöyle konuştu: “ Pazarcı esnafı kardeşlerimizin ne hallerde bu işi yaptığını yakından biliyorum. Karda, kışta,yağmurda çamurda çektiği sıkıntılara yakından şahidim. Her şeyi ile olumsuz bir durumda olan pazarcı esnaflarımızın yaşadıkları bu sıkıntılı durumdan uzaklaştırma içimde bir ukde idi. Allah’ın izniyle kardeşlerimizi modern bir alanda bu hizmeti yürütmelerine vesile olduk. Sizlerden aldığımız güç ve destekle yaptık tüm bunları. Böyle bir tesis ile de hemşehrilerimizi yazın sıcağından, tozundan kışın yağmur ,kar ve çamurundan Allah’ın izniyle kurtarmış olduk. Pazaryeri ile tüm pazarcı esnaflarımızı tek bir çatı altında toplamayı başardık. Allah işlerini bereketlendirsin, bol kazançlar ihsan eylesin” dedi.
Ziyarette Pazarcılar Odası Başkanı Özmen tarafından Belediye Başkanı Hasan Ünver’e , içerisinde değişik meyve ve kuruyemişlerden oluşan iki ayrı sepet sunuldu.
Belediye Başkanı Ünver, kendisine hediye edilen iki sepet dolusu meyve ve kuruyemişi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde eğitim gören öğrencilere ikram edilmesi için gönderdi.
Öğrenciler hediye edilen iki sepet dolusu ikramı tadarken, Belediye Başkanı Hasan Ünver’in bu jestine teşekkür ile karşılık verdiler.