Peri Karakolu, Atlı Timleri İle Kapadokya Güven Veriyor

NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya bölgesinde yerli ve yabancı turistlerin güvenliğini sağlamak için atlı, motorize ve yaya jandarma timleri görev yapıyor. Bölgede peribacalarının içerisine kurulan jandarma karakolları ise turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Bölgede yerli ve yabancı turistlerin güvenliğini sağlamak için atlı, motorize ve yaya jandarma timleri görev yapıyor. Bölgede peribacalarının içerisine kurulan jandarma karakolları ise turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Kapadokya'da peribacaları ve vadilerin çoğunlukta olduğu turizm alanları, jandarmanın sorumluluk bölgesinde bulunuyor. Bu durum, jandarmaya kültürel bir sorumluluk da yüklüyor.
Kapadokya'nın coğrafi yapısı nedeniyle sınırlı trafiğe müsaade edilen bölgelerde, jandarma motosikletli asayiş timleri görev yapıyor. Motorize asayiş timleri, turistik alanlarda, piknik, mesire ve ören yerlerinde meydana gelebilecek olayları önlemek ve kısa sürede müdahale etmek için önleyici kolluk görevi icra ediyor.

Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve Ören Yeri ve Paşabağları gibi turizm merkezlerinde yaşanan ziyaretçi yoğunluğundan kaynaklanan araç trafiğini dedüzenleyen jandarma trafik timleri, Kapadokya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin huzur içinde bölgeyi gezmelerini sağlıyor.
"Atlı jandarma timlerine turist ilgisi"
Merkezi Nevşehir'de olan Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığına bağlı atlı timler de Kapadokya'da turizme hizmet ediyor. Özel eğitimli atlarla tarihi mekanlar ve vadilerde devriye görevi yapan jandarma personeline turistler de yoğun ilgi gösteriyor. Kapadokya'da turistlerin en fazla ziyaret ettiği Göreme, Çavuşin, Paşabağları ve Zelve'de görev yapan atlı jandarma timleri, turistlere yardımcı oluyor. Turistler de atlı jandarma timleriyle fotoğraf çektirmek istiyor. Atlı timler, turistlerin bu isteğini mümkün olduğunca geri çevirmezken, turistlerin soru ve sorunlarıyla birebir ilgileniyor.
"Peribacasından karakol"
Kapadokya'ya gelen turistler, turistik alanlarda meydana gelebilecek olaylara etkin bir şekilde müdahale etmek için kurulan "Geçici Jandarma Asayiş
Noktaları"na kolaylıkla ulaşabiliyor. Kapadokya'da Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve-Paşabağı Ören Yeri ve Uçhisar'da Esentepe bölgesindeki jandarma karakolları, peribacalarının içinde hizmet veriyor. Peribacalarının karakol olarak kullanılması, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.
"Jandarmadan 3 dilde broşür"
Turizme katkı sağlamak için yoğun mesai harcayan jandarma ekipleri, tarihi ve turistik mekanlarda İngilizce, Almanca ve Rusça olarak hazırlanan
broşürleri dağıtıyor. Jandarma hakkında bilgilerin yer aldığı broşürlerde, turistlere herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde yapmaları gerekenler ve arayabilecekleri acil durum numaraları hakkında bilgiler veriliyor.
Çevre duyarlılığı, tarihi ve doğal mekanların korunmasıyla ilgili afişler de hazırlayan jandarma ekipleri, turistlerin görebileceği noktalara afişleri asarak Kapadokya turizmine katkı sağlıyor. Yabancı dil bilen atlı, motorize ve yaya jandarma timleri, Kapadokya'ya gelen turistlere her konuda yardımcı olmak için çalışmalarını özveriyle sürdürüyor.