Son metrelere kadar keyifli bir mücadeleye sahne olan 2017 yılı Peri Bacaları Koşusu'nu (KV-9/S) Şeref Döker'in sahibi olduğu, Rıza Bayender tarafından yetiştirilen 5 yaşındaki doru erkek safkan BABADÖKER (Eagle Eyed - Magda / Bijou D'inde) Ahmet Çelik idaresinde kazanmayı başardı.
Kum pistte 1200 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen, 87.000 TL birincilik ikramiyesi olan Peri Bacaları Koşusu'na 8 safkan katıldı. Koşudan zaferle ayrılan BABADÖKER ardında ikinciliği, AYRTON (Victory Gallop - Fiyo / Native Procida) elde ederken, DUQUAN (Yonaguska - Chinoiserie / Rock Of Gibraltar) üçüncü, son atakları ile MAGRİB (Victory Gallop - Maria Delfina / Giant's Causeway) ise tabelayı tamamlayan isim oldu.
Kazanan BABADÖKER için koşunun bitiriş derecesi 1.13.09 olurken, farklarBaş - Uzak - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.
 

 
Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Kulübümüz Asli Üyesi Hayrettin Karamazı'ya, Peri Bacaları figürlü çinisini Ankara Ürgüplüler Derneği Başkanı Zekai Ulusoy verdi.
 

 
Törende ayrıca, Ürgüp Belediyesi Başkan Vekili Zekai Ulusoy günün anısına, Kulübümüz Genel Sayman'ı M. Ercan Emre'ye bir hediye verdi. Törene, Kulübümüz Asli Üyesi Oktay Serici ile Ankara Hipodrom Müdürü Mehmet Şirin Bozkurt da katıldı.