Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffar Büyükfırat, Peygamber Efendimizi tanımaya yönelik yapılan yarışmanın umulanın üzerinde ilgi görmesinin amacın gerçekleştiğini gösterdiğini söyledi.

 

Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği (NEV-DER) tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteği ile düzenlenen 'Nevşehir O'nu Okuyor' kampanyasına katılarak Peygamberimizin hayatını okuyan ilköğretim, lise, üniversite ve yetişkinler kategorisindeki sınava 20 bini aşkın kişi katıldı.

 

Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü'nün birlikte organize ettiği, Kainatın yüzü suyu hürmetine yaratıldığı Peygamber Efendimiz'in hayatının okunarak her kesimce bilinmesinin amaçlandığı yarışmada ortaokul 5, 6,7 ve 8. Sınıf öğrencileri Rahime Kaya'nın Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed kitabından, Lise ve yetişkinler ise iki ayrı kategoride olmak üzere Reşit Haylamaz'ın Efendimiz adlı kitabından sınav oldu. Lise, üniversite öğrencileri ile yetişkinler arasında yapılan sınavda 5 şıklı 63 sorudan oluşan sınav kitapçığı dağıtıldı. Sınav sonucunda toplamda 63 lise öğrencisi ile 63 üniversite öğrencisi ve yetişkine çeşitli hediyeler verilecek.

 

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffar Büyükfırat yaptığı açıklamada, sınavın umulanın üzerinde ilgi görmesinin hepimizi mutlu ettiğini söyledi. Sınava ilginin de ötesinde belki de en önemlisinin 20 binden fazla insanın kitabı alarak evlerinde okuması, çevresindekilere okutması, evlerinin en güzel yerlerine koyarak okunmasının sağlanması olduğunu kaydeden Büyükfırat, "Sonuçta Peygamber Efendimizin ahlakıyla ahlaklanmak, O'nun şefkati, merhameti, hoşgörüsü, insanlara bakış açısının anlatılması yönünden çok güzel bir çalışma. Ben bu vesile ile Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği Başkanı Ali Kızıltepe'yi ve ekibini tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Biz, Peygamber Efendimizin ahlakı ile ahlaklansak, O'nun değerlerine kıymet versek genel olarak da Türkiye genelinde düşünüldüğünde sorunların minimum düzeye ineceğine inanıyorum. O'nu okumak, anlamak, tanımak başlı başına bir amaçtır. Bu amaç bugün gerçekleşti. Herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

 

Sınava katılanlar ise iyi hazırlandıkları için soruların kolay geldiğini ancak isimlerde zorluk yaşadıklarını söyledi. Kitap sayesinde Peygamber Efendimizin hayatından yeni bilgiler öğrendiklerini, unuttuklarını ise tekrar hatırlama fırsatı yakaladıklarını belirterek, bu nedenle de sınavı düzenleyenlere teşekkür ettiklerini de ifade etti. 20- 30 yıl sonra bir sınava girmenin heyecanını tekrar yaşadıklarını ifade eden katılımcılar, Nevşehir'in bu yarışma ile önemli kazanımlar sağladığını da söyledi.

 

50 yaşında olduğunu söyleyen bir katılımcı ise " Bugüne kadar hiç sınava girmedim. Kızım yarışmayı duymuş. Bana güvendiğini ve yapabileceğime inandığını söyledi. Bunun üzerine kitabı aldım. Baştan sona okudum. Sınavda bazı sorular uzun olduğu için anlayamadım, yapamadım. Ama çok güzel bir yarışma. Önümüzdeki yıl yapılırsa tekrar girerim." şeklinde konuştu.

 

Sınav sonrası katılımcılar, yarışmanın devamını istediklerini de belirtti.