NEVESOB Başkanı İsmail Ördü, Madeni İşler Odası Başkanı Pınarbaşı’nın “Birlik arsa satıyor” iddiasına geçtiğimiz günlerde cevap vermişti. Ördü, “Pınarbaşı’nın Nevşehir Madeni işler Odası’nın sanayinin girişindeki iki katlı hizmet binasının şuanda nerede olduğunu açıklamasını istiyorum” demişti.

Madeni İşler Odası Başkanı Pınarbaşı’nın Nevşehir Madeni işler Odası’nın sanayinin girişindeki iki katlı hizmet binasının şu anda nerede olduğunu soran NEVESOB Başkanı İsmail Ördü delikanlı ise o bina hakkında ne biliyorsa çıksın A’dan Z’ye anlatsın. Kendi arsa konusunu başka yere çekmeye çalışmasın. NEVESOB Başkanı seçilen İsmail Ördü, 8 yıldır bu başkanlığı yürütmektedir. Madem bizim yaptığımız işlerde sıkıntılar olduğunu söylüyorsun sen o koltukta boşa mı oturuyorsun?. Odamıza ait bütün bütçemiz, gelir gider tablomuz, her türlü hesaplarımız yıllar itibariyle üst kuruluşumuz olan birliğe verilmektedir. Her türlü belge ve bilgiler elinde bizim bir hatamız varsa çık açıkla. Biz Nevşehir Esnaf Odaları Birliğine ait arsaya veya yapılacak işyerlerine yakın zamanda seçim olmasını da göz önüne alınarak ani bir karar alınmasın diyoruz. Şimdi benim yetkim var deyip bu yetkiyi ve işyerinin yapımı ihalesini alan firmayı ilerde sıkıntıya düşürecek işler yapmayın” dedi.

Esnaf odaları birliği kendi üyelerine rakip olmak yerine onların sorunlarını dinleyip çözme yeridir …
Madeni İşler Odası Başkanı Mehmet Pınarbaşı “Birlik arsa satıyor” iddiasıyla ilgili yaptığı daha önceki açıklamalarında seçim öncesi yangından mal kaçırır gibi bu ne acele demek için bir açıklama yaptım ancak görüyorum ki menfaatine ters gelenler esas meseleyi atlayarak olayı başka mecralara çekmeye çalışıyorlar. Söylediklerimin halen arkasındayım  “Seçime iki ay kala böyle bir arsa satışı etik değildir.

Ayrıca Esnaf Odaları olarak Nevşehir’de hizmet eden esnafların hakkını savunmamız gerekirken, özellikle bu hususu Nevşehir Esnaf Odası Birlik Başkanı İsmail Ördü yapması gerekirken, otel işiyle uğraşan ve kentte yaşayan turizm ve konaklama sorunları ile otel sahiplerinin sıkıntılarına çözüm bulması gereken bir başkanın çıkıp birde övünerek o arsayı satmayacağız. Otel ve işyeri olarak kat karşılığı bu arsayı değerlendiriyoruz diyerek Nevşehirli esnafları kandırmaya hakkı yoktur. Oda kurullarında konuşmaya gelince o günde gereken konuşmayı yapacağım. Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ne zaman istişare ederek bir konuyu değerlendirmiştir. 2014 seçimlerinin üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmiştir. Mademki trafoyu kaldırdınız bu seçimde de kongre gündemine bu projenizi getirirsiniz oda başkanları ve delegeler bu konuda kararlarını verirler. Odalar bizlerin çiftliğimiz değildir. Yaptık oldu denilen yerler değildir. Bizler emanetçiyiz. Bugün varız yarın yokuz. Ancak kurumlar daima vardır. Mevcut binayı yapan cennet mekan rahmetli Başkan Mehmet Ziya Bulaner’in başlattığı daha sonra Başkan Mustafa Sunar’ın başkanlığı döneminde devam ettiği bahse konu arsadaki birlik binasını satarak yaptırmadılar. Şu anda Başkanlarımızın yaptığı miras ile yılda 120 bin TL gelir elde ediyorsunuz. Gelir getiren bir yeri satarak bina yapacaksanız, bunu da marifetmiş gibi gösteriyorsanız size pes diyorum. Benim itirazım seçim öncesi bu işi gündeme getirmenizdir. Yangından mal mı kaçırıyorsunuz, ne aceleniz var?. Sayın Ördü medya yoluyla daha seçimler olmadan NEVESOB’un ne kadar borcu vardır?,  Kaç lira borçla devraldığınız odayı ? Yıl 2018 mevcut borcu nedir?. Çıkın kalem kalem açıklayın. Ayrıca Otel olarak belirlenen alanın yapılması hemen karşınızda olan ve kentte otelcilik yapan şuanda kan ağlayan bir çok esnafla da saygısızlık değil midir?. Bırakın seçim sonrası gelecek olan Yeni Başkanlar meclisi en güzel kararı günü geldiğinde verir. Ve o iş yerini satmadan o binayı yapacaklarına da inanıyorum” diye konuştu.