Halk içinde ‘10 ayaklı çöl yaratığı’ olarak da anılan Sarıkız Böceğinin Nevşehir'de de görülmesi vatandaşlarımızı tedirgin ediyor.

İnsan hayatı için büyük tehlike oluşturan zehirli böceğin ısırdığı insan derisi bile eriyor.

Dünya’da yalnızca Irak’ın bir bölümü ile Türkiye’nin Hakkari ili çevresinde görülen ve ‘Çöl Örümceği’ olarak adlandırılan zehirli yaratık bu kez Nevşehir'de görüldü.

Nevşehir'de yaklaşık 1 yıl önce ortaya çıktığı belirtilen zehirli böceğin, insan hayatına karşı ciddi bir tehdit oluşturduğu öne sürülüyor.

BU BÖCEK PKK’LILAR BİLE KORKULU RÜYASI!

PKK’lıların bile dağlardaki korkulu rüyası haline geldiği belirtilen ‘Sarıkız – Sarı Ömer’ isimleri verilen bu canlının süratli şekilde hareket kabiliyetine sahip olduğu dile getiriliyor. Öyleki “Bu yaratık bambaşka bir şey… Soktuğu kişinin soktuğu yer yarılıyor ve daha sonra o yarık büyüyormuş.  Sonrasında artık deri vs. kalmıyor ve böceğin soktuğu yerden kesmek zorunda kalınıyormuş. Aksi halde bu zehir, tüm vücuda yayılıyormuş… Güçlü çeneleri doymak bilmez iştahları ve hızları öldürmek için yaratıldıklarını kanıtlıyor. Çölün bu saldırgan sakinlerinin avları arasında böcekler, kemirgenler, kertenkeleler, yılanlar ve hatta küçük kuşlar bile varmış”.

 Sarı Ömer Böceğinin Özelliliği


Orjinal adı Camel Spider'dır. İngilizcede deve anlamına gelen camel ismini taşımasının nedeni çöllerde develeri bile öldürebilecek zehire sahip olmasından kaynaklanır. Şayet sizin haberiniz yokken üstünüzde gezerse şah damarınızı bulup sokarak kanınızla beslenebilir ve ölümünüze neden olabilir. Hakkari ve çevresinde askerlik yapanların özellikle bildiği ve sarı ömer olarak adlandırdığı bir böcektir.

SARI ÖMER ISIRINCA 

 
3 GÜNLÜK SARI ÖMER ISIRIĞI
 
 
6 GÜNLÜK SARI ÖMER ISIRIĞI
 
 
 
9 GÜN SONRA. İNSAN ETİNİN ÇÜRÜMÜŞ HALİ

İşte Nevşehir'de www.fibhaber.com okurumuz vatandaşlarımızdan gelen o resimler: