10 Nisan, Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yılı münasebetiyle Ürgüp Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Düzenlenen törene Ürgüp Kaymakamı Mehmet MARAŞLI, Garnizon Komutanı Timur BUDAK, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent YÜKSEL, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Hasan Ali KARASAR, Ortahisar Belediye Başkanı  İsmail GENÇ, Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimiz, Siyasi Parti Başkanları, Daire Amirleri, STK Temsilcileri, Polis Memurları ve vatandaşlarımız katıldılar.

Ürgüp İlçe Emniyet Müdürü Baki YILMAZ'ın Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başlayan törende sırasıyla Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından Sayın YILMAZ'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapması ile devam eden Program, İlçe Protokolünce, yıl içinde başarı gösteren Polis Memurlarına Başarı Belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi. Hükümet Konağı önünde yapılan törenin ardından Dinler Otelde düzenlenen Resepsiyona geçildi.

Resepsiyon sonrası açıklamada bulunan KAPTİD Başkanı Yakup Dinler; "Huzurun, güvenliğin ve adaletin teminatı olan Kahraman Türk Polis Teşkilatımızın 173. Yılı dolayısıyla Dinler Hotels - Urgup’te düzenlenen resepsiyonda Şehit Aileleri, Ürgüp Emniyet Müdürlüğü Mensupları ve Ürgüp Protokolü ile beraber olduk. Vatan size minnettar! " dedi.