Polis Teşkilatının Gururu

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de 2009 Yılında hizmete kazandırılan Özel Kapadokya İsmail Hakkı Akman Polis Müzesi İlimiz polis teşkilatının adeta gururu.

Polis Müzesi; 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Korumu Kanunu ile “ Özel Müzeler ve Denetimleri Hakkında Yönetmelik” hükümleri doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığının oluru ile Özel Müze statüsüne geçmiş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Özel Kapadokya İsmail Hakkı Akman Polis Müzesi olarak ismi değiştirildi.  

Emniyet Teşkilatımızın 164. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle Kapadokya bölgemize yeni bir kültürel zenginlik kazandırılması maksadıyla 13 Ocak 1924 Nevşehir doğumlu 1940 yılında Polis Koleji öğrencisi olarak mesleğe adımını atmış ve halen hayattaki en yaşlı Nevşehirli Emniyet Mensubu olan Emekli Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akman’a izafen;

Valiliğin oluru ile ” Özel Kapadokya İsmail Hakkı Akman Polis Müzesi”  10 Nisan 2009 tarihinde kurularak Teşkilatın ve Nevşehirli vatandaşların hizmetine sunulmuştu.