PTT genel müdürlüğünce düzenlenen postacı yürüyüş yarışmasının finali, Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde yapıldı.

Türkiye'nin en hızlı postacısı, Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde belirlenen parkurda yapılan final yarışıyla belirlendi.

Erkeklerin 10, kadınların ise 5 kilometrelik parkurda dereceye girmek için mücadele vereceği yarışmaya, 35 kadın, 65 erkek postacı katıldı.
Ürgüp İlçe Merkezinde gerçekleştirilen postacı yürüyüşü etkinliğine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın yanı sıra, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ve protokol mensupları katıldılar.

Bu yıl 46.cısı düzenlenen postacı yürüyüşünün PTT açısından bir kurumsal sorumluluk projesi olduğuna dikkat çeken PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik “Bu yıl 46. cısı düzenlenen yarışmanın bu yıl Kapadokya bölgesinde düzenlenmesi bizleri mutlu etti. PTT bu ülkenin geçmişinde ve geleceğinde olmasının yanında sosyal sorumlulukları ile ülkesinin ve milletinin yanında olmayı kendisine şiar edinmiştir. Sanatta, Sporda, Kültürde olmayı kendisine ilke edinmiştir. 176. Yıldır bu kuruluşta çalışanları şükranla anıyorum. Bütün PTT çalışanlarına bir kez teşekkürlerimi sunuyorum. Bu güzel Nevşehir’imizde bizleri ağırlayan Sayın Valimize, Nevşehir halkımıza, Üniversitemize teşekkür ediyorum. Bu yıl 46. cısı düzenlenen yarışma PTT ile özdeşleşmiş bir yarışma. Geçen yıl Kars’ta balkan yarışmalarında ülkemiz birinciliği kazanmıştı. Ülkemiz artık koymuş olduğu hedefleri bir bir geçerken, bizde PTT olarak üzerimize düşeni yapmak için gayret sarf ediyoruz” dedi.

Kızlarda birinciliği elde eden Ankara PTT Başmüdürlüğünde görevli Esra Sağlam, “Yarışmada birinciliği kazandığım için çok mutluyum. Buradan Kulüp başkanımıza, antrenörüme, Gençlik Spor İl müdürüme teşekkür ediyorum. İnşallah Balkan yarışmalarında ülkemizi iyi bir şekilde temsil edeceğime inanıyorum” diye konuştu.
Yarışmada dereceye giren postacılar, 46. balkan ülkeleri postacı yürüyüş yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek.



PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ;" Ferdi ve takım kategorilerinde birinci gelen sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.Yarışmamızda centilmenlik ve dostluk örneği sergileyen bütün sporcularımıza teşekkür ediyorum." dedi.