Kurumumuza karşı prim ödeme yükümlüsü olan özel sektör işverenlerimizin, 5510 Sayılı Kanunun Geçici 72. Maddesi gereğince erteleme kapsamına alınmış olan Ocak 2017 ayına ait sigorta primlerinin ödeme süresi 30 Kasım 2017 tarihi itibariyle sona ermektedir.
İşverenlerimizin başta asgari ücret desteği olmak üzere beş puanlık sigorta prim indirimi ve diğer sigorta prim teşviklerinden yararlanmaları, prim borçlarının bulunmaması ve süresinde ödenmesi şartına bağlı olduğundan, Ocak 2017 ayına ait olan prim ödeme yükümlülüğüne ilişkin ödemelerin, en geç 30 Kasım 2017 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
İşverenlerimizin, süresinde ödenmeyen primler sebebiyle gecikme zammı ve gecikme cezası ile karşılaşmamaları, hâlihazırda yararlandıkları ve yararlanacakları destek ve prim teşviklerinden mahrum kalmamaları için ödeme takvimine dikkat etmelerini hatırlatır, Sosyal Güvenlik Kurumu olarak bütün sigortalı ve İşverenlerimizin iş hayatlarının bolluk ve bereket içinde geçmesi temennisiyle Mevlit Kandillerini kalbi duygularla tebrik ederiz.
NEVŞEHİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ