Ürgüp Kaymakamlığı'nın Hayatın Anlamı Kitap Projesi Okur Yazar Buluşmaları Kapsamında Tarihçi Yazar Ahmet Şimşirgil Ürgüp'e geldi. "SON DERS ÇANAKKALE" konulu konferans 02 Mart Cuma günü saat 15:00’da Belediye Sinema Salonunda gerçekleşecek.

Yaptığı televizyon programlarıyla tarihi olayları kendine has üslubu ile anlatan Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, yazdığı eserlerle tarihin bilinmeyen yönlerini yeni nesle aktarıyor. 

Hayatın Anlamı Kitap Okuma Projesi Yazar Okur Buluşmaları kapsamında Türkiye tarihini değiştiren 18 Mart'ın 103. yıl dönümü için düzenlenecek programa alanında uzman ünlü Tarih Profesörü Ahmet Şimşirgil’in katılacağını belirten Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı düzenlenecek programa tüm Öğrencilerin ve Ürgüplü vatandaşların davetli olduğunu söyledi.


Tarihçi Yazar Sayın Ahmet ŞİMŞİRGİL'den Kaymakam Maraşlı'ya Ziyaret.​
 "Hayatın Anlamı Kitap" Projesi Okur Yazar Buluşmaları kapsamında İlçemiz Sinema ve Kültür Merkezinde düzenlenecek olan  "Son Ders Çanakkale" adlı Konferansta söyleşide bulunmak için Ürgüp'e gelen  Tarihçi Yazar Prof.Dr. Sayın Ahmet ŞİMŞİRGİL, Kaymakamımız Sayın Mehmet MARAŞLI'yı makamında ziyaret etti.
                                 
                                                                        Ahmet ŞİMŞİRGİL Kimdir? 
        1959'da Boyabat 'ta doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini aynı yerde tamamladı. 1979'de girdiği Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden 1982'de mezun oldu. 1983'te aynı bölümdeki Yeniçağ Anabilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1985'de "16. Yüzyılda Amasya Sancağı" tezi ile Yüksek Lisansı 'nı tamamladı. 1989'da Marmara Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü'ne naklen geçiş yaptı.
        2003'te profesör olan Şimşirgil' in; Osmanlı şehir tarihi, siyasi hayatı ve teşkilatı ile ilgili çeşitli dergilerde yayınlanmış çok sayıda ilmi makalesi bulunmaktadır. Tarih ve Medeniyet, Tarih ve Düşünce, Derin Tarih, Tarih Bilinci gibi tarih dergilerinde danışmanlık yapmış veya yapmaktadır. Marmara Üniversitesi Yeniçağ Tarihi eski Anabilim Dalı Başkanı ve Marmara Üniversitesi Osmanlı Tarihi Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdürü'dür.