Ürgüp Belediyesi, 'Ülke TV ekranlarının sevilen proğramı Sıradışı Tarih'in moderatörü Yapımcı yazar Turgay Güler ve ünlü tarihçi Prof Dr. Mehmet Çelik’in katılımıyla ‘Yeni Türkiye’ adlı konferans düzenledi. Katılımın yoğun olduğu konferansın ardından Güler ve Çelik vatandaşların kitaplarını imzaladı.

FİB Haber Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı'nın sunumlarıyla başlayan “Yeni Türkiye” konferansı öncesinde Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız kürsüye gelerek, "Öncelikle bizleri kırmayarak şehrimize gelen değerli yazarımıza, kıymetli hocamıza ve her daim yanımızda olan sevgili Ürgüplü hemşehrilerimize teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum.  AK Parti hükümetleriyle birlikte ülkemiz çağ atlamış ve yeni Türkiye yolunda 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz. Son zamanlarda ülkemiz üzerinde oynanan oyunların, ihanet ve saldırıların temelinde de bu kutlu yürüyüşten korkan zihniyetler yatmaktadır. Ancak milletimiz şanlı tarihinde de olduğu gibi bugün de ve yarın da bu zihniyetleri yok edecek güç ve iradeye sahiptir. Bu anlamda özellikle gençlerimize çok iş düşüyor ve bu doğrultuda onların donanımlı olarak yetişmelerinde, doğrulara ulaşmalarında en önemli görev bizlerindir. Belediye olarak asfalt, kaldırım, kanalizasyon yapıyoruz, önemli yatırımlarla ilçemizi geleceğe hazırlıyoruz. Tüm bunların yanında sosyal ve kültürel anlamda da önemli hizmetleri yaparak ülkemizin gelecek hedeflerine güçlü adımlarla ilerlemesine ve donanımlı gençler yetiştirmeye olanak sağlamaya gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda değerli yazarımız Turgay Güler ve kıymetli hocamız Mehmet Çelik’i Ürgüp ilçemizde misafir etmekten dolayı çok mutluyuz. Bir kez daha bizlerle birlikte oldukları için onlara teşekkür ediyorum” dedi.

Ürgüp Belediyesi Sinema salonunda gerçekleştirilen programda konuşan gazeteci, yazar Turgay Güler, dünyaya 5 büyük güçlü ülkenin hakim olduğunu ve bunların Türkiye ile İslam dünyasında çeşitli oyunlar oynadığını kaydetti. Türkiye'miz üzerinde defalarca kez darbelere maruz kalmıştır. Ama yüce milletimiz bunların hepsini dik duruşuyla bertaraf etmiştir. Önümüzde bir seçim var, bu seçim de ülkemiz üzerinde oynanan tüm bu oyunlara inat dik duruşunuzla birlikte bozmak elinizde. Mazlumların ve dünyanın lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakmayacağınızı düşünüyorum" dedi.

Ünlü tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik ise, ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar hakkında bilgiler verdi. “100 senedir bu coğrafyada kan ve gözyaşı bitmemiştir. Uzak doğuda böyle savaş yok, sadece İslam ülkelerinde var” ifadelerini kullanarak askerlerin yanından sivillerinde hayatlarını kaybettiklerini vurguladı.

I.Dünya Savaşına girmek zorunda kalındığından bahseden Çelik, savaşa İngiltere ve Fransa tarafında  girmek için birçok defa görüşme yapıldığını ancak olumsuz cevap alındığını aktardı.. Askerlerin parasını ödeyemeyecek durumda olunduğundan dolayı da zorunlu olarak Almanya tarafında savaşa girildiğini söyledi. Sevr Antlaşmasının da aslında Sultan Vahdettin tarafından imzalanmadığını söyleyerek, Sevr’in bir antlaşma olmadığını bir proje olduğunu vurguladı.

“Türkiye artık eski Türkiye değil büyümeye devam eden ve hızla gelişen bir ülkedir”

“Tarihte hiç kimse bize sömürgeci diyemedi. Batılı tarihçilerin ortak görüşüdür ki Türkleri tarihten çıkarırsanız geriye tarih diye bir şey kalmaz. Osmanlı Devleti zamanında dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntısı derdi olan toplumlar bize bir heyet gönderirdi ve biz oraya asker gönderip dinine, ırkına, diline bakmaksızın zulmü engellerdik. Bizim ordumuz İstanbul’dan Viyana’ya giderken ne bir kadına ilişmiştir ne de bir bağdan üzüm yemiştir. Osmanlı Devleti tesbihin imamesi gibidir, imame koparsa boncuklar dağılır o boncukları istediğin gibi şekillendirirsin. İslam ülkeleri bir imame arayışındadır. Yeni Türkiye bu yüzden rahat bırakılmıyor.” sözlerini kullandı.

İngilizlerin, Rusların ve Türklerin imparatorluklarını kaybettiklerine dikkati çeken Çelik, "Fakat onlar bir şeyi kaybetmediler. İmparatorluk hafızalarını kaybetmediler. Biz hafızamızı kaybettik, bütün hadise bu." ifadesini kullandı.

"57 İslam ülkesinin ümidi bizim milletimizdir"

Günümüz dünyasında elliden fazla İslam ülkesinin ümidinin ve umudunun kendi devletleri değil, Türkiye olduğuna işaret eden Çelik, "Bu nedenle 57 İslam ülkesi, mazlum ülkelerin ümidi bu nehrin, bu katarın lokomotifliğini bizim milletimizin yapmasıdır. Bu ırkçılık değildir, bin yıllık tarih bunu ispat etmiştir" diye konuştu. Gençlere de Kur’an, hadis ve akıldan oluşan sağlam bir duruşlarının olması gerektiğini, akıllarını merdiven altı cemaatlere teslim etmemelerini tavsiye etti.

Program Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ın yazar Turgay Güler ve Prof. Dr. Mehmet Çelik’e hediyelerini takdim etmesinin ardından düzenlenen imza töreniyle sona erdi.