NEVŞEHİR(MHA) Kent Yaşamında Güvenlik Alt Yapısının Geliştirilmesi ve Modernizasyonu Projesi Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye layık bulunan projemizin resmi sözleşmesi Kalkınma Ajansı binasında Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel ile Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız tarafından imzalandı.

Ahiler Kalkınma Ajansı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programına başvurusunu gerçekleştirilen Kent Yaşamında Güvenlik Alt Yapısının Geliştirilmesi ve Modernizasyonu Projesi Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu ve bağımsız değerlendirmeciler tarafından 504 bin TL hibe ile desteklenmeye layık bulundu. 18 Aylık süre içerisinde Nevşehir il merkezinde gerçekleştirilecek olan projemizin genel hedefi; TR71 Bölgesinde yer alan dezavantajlı gruplar başta olmak üzere toplumun çevresel, sosyal ve kültürel hizmetler ile ekonomik faaliyetlerinin iyileştirilmesine yönelik günlük yaşam kalitesinin artırılmasını hedefleyen güvenlik temelli alt yapı çalışmalarının yapılması.

Projenin amacı; kentleşme ile meydana gelen toplumsal değişim ve sosyal dönüşüm sürecinde Nevşehir Kent Güvenlik Yönetim Sisteminin; Enformatik ve Teknolojik açılardan etkinleştirilmesiyle suç oranlarının azaltılması ve trafik düzeninin sağlanması sonucunun katkılarıyla kentsel gelişim sürecine dahil edilmesi. Proje kapsamında ilimizdeki suç oranının azaltılması, suç oluşmadan önleyici tedbirler alarak vatandaşlarımızın mağdur olmalarının önüne geçilmesi, adli olaylarda maddi delillerin elde edilmesi, faili meçhul olay sayılarının azaltılması ve insan kaynaklarının teknolojik gelişmelerle destekli güvenlik alt yapıları eşliğinde verimli ve etkin kullanılması için hazırlanan bu proje kapsamında 8 yeni noktada hareketli MOBESE kameraları kurulacak, mevcut MOBESE kameraları 8 yeni sabit kamera ile desteklenecek ve kullanılan yazılımlar güncellenecektir. Bu faaliyetler ışığında teknolojik gelişmeler ve innovatif uygulamalar sisteme entegre edilmiş olunacak. Enformasyon çalışmaları kapsamında güvenlik hizmetlerinin tanıtımının yapıldığı afiş ve broşürler, billboardlar ve raketler hazırlanarak insan hareketliliğinin en yoğun olduğu noktalara asılacak, şehrin giriş ve çıkışlarına trafik ve güvenlikle ilgili uyarıların yer aldığı bilgilendirme panoları yerleştirilecek, polisin suçla mücadeledeki başarısını ve örnek uygulamalarını gösteren faaliyet raporları hazırlanacak, stantlar açılacak, vatandaşları bilgilendirici mahalle toplantıları yapılacak ve vatandaş hakları ve acil çağrı hatlarının aktif kullanımı ile ilgili vatandaş bilgilendirme kitapçığı hazırlanacak.

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi binasında görev yapan tüm personelimiz farklı konularda hizmet içi eğitim modüllerine dahil edilerek  polis-halk ilişkilerinin geliştirilmesi ve sistemin en etkin bir şekilde kullanılması sağlanacak. Proje tamamlandığında Nevşehir’in Güvenlik Alt Yapısının ilk iki ayağını oluşturan MOBESE-1 ve PTS projeleri sonrasında üçüncü ayağı olan MOBESE-2 projesi enformasyon çalışmaları ile hayata geçirilmiş olunacak.