Rusya’nın en üst düzeydeki ticari heyetlerinden olan Rus Dış Ticaret Heyeti  Moskova-Kayseri hattının kurulması ve mevcut ilişkilerin geliştirilmesi için çok önemli görüşmeler yapması bekleniyor.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Rusya Federasyonu Ulusal Komitesi Başkanı Viktor Arkhipov ve  Rusya Federasyonu  Karadeniz Ekonomik Topluluğu Rusya Komitesi  Türkiye Temsilcisi Erdoğan Gündüzpolat  ile beraerindeki heyet üyeleri Kayseri ve Moskova arasında varolan ticari ilişkileri daha da geliştirmek için Kayseri’ye geliyor.

Rusya   Devlet Başkanı Putin’in 1 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki övgü dolu  sözleriyle  Türkiye ve Rusya  arasındaki  siyasi ve ekonomik ilişkiler yepyeni bir döneme girdi. Bu nedenle Türkiye’ye özel ilgi gösteren Rusya Devlet Başkanı Putin’in bu çıkışları sonrasında Türkiye’ye gösterilen ilgi de arttı. Rusya Dış Ticaretinde çok önemli yer tutan KEİB ‘in (Karadeniz Ekonomi İş Birliği) Rusya  Federasyonu Ulusal Komitesi Başkanı Prof. Viktor Arkhipov  Başkanlığına oluşturulan Rusya Dış Ticaret Heyeti Putin’in Türkiye’ye gösterdiği özel ilgi nedeniyle ilk yurt dışı “ticari ziyaretini” de Türkiye’ye yapıyor.

Bu amaçla Türkiye’ye gelecek olan Rus Dış Ticaret Heyeti 8 Ocak 2015’te Kayseri’de olacak. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayso Başkanı Mustafa BOYDAK, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Serbet Bölge Yönetim Kurulu Başkanı  ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç   ve İPEK Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Saffet Aslan  ve bazı işadamlarıyla görüşmeler yapacak.

KEİB Rusya Topluluğu  Ulusal Komite Başkanı Prof. Viktor Arphikov , Türkiye Temsilcisi Erdoğan Gündüzpolat ve beraberindeki isimlerden oluşan heyet Kayseri ‘de sivil toplum örgütleri ve işadamları ile yapacağı görüşmelerin ardından Nevşehir’e geçecek. Nevşehir’de Vali  Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve  Nevsehir Ticaret Borsası Başkanı  İbrahim Salaş ile NTSO  Yönetimi tarafından kabul edilecek olan Rus Dış ticaret heyeti Nevşehir’de  özellikle üretici ve yatırımcı işadamlarıyla  görüşmeler de yapacak.

Prof. Arphikov  ve  Erdoğan Gündüzpolat  başkanlığında yapılacak görüşmelerde, özellikle , Turizm, Enerji, İnşaat, Gıda ve Tarım, Sanayi ve Endüstriel Sektör, Bilimsel ve Teknolojik  Sektör  başta olmak üzere pekçok konu ve de alanda yatırım yapılmak üzere çok önemli olan bu heyetin yapacağı görüşmeler çerçevesinde ciddi  ve önemli yatırımların adımlarının atılması bekleniyor. 

İlter Sağırsoy Kayseri'den Bildiriyor...