NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, son günlerde ülkemiz genelinde meydana gelen terör olayları karşısında HDP’ye oy verenlerin kendilerini sorgulamaları gerektiğine dikkat çekti.

Yaşanan son olaylarda kendisinin yakın bir polis arkadaşının da şehit edildiğini kaydeden Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bu terör belasının kökünü kazıyabilecek kudrette olduğunun altını çizdi.

Çiftçi, “Son günlerde ülkemiz genelinde cereyan eden terör olaylarını şiddetle kınıyoruz. Bu olaylarda hayatlarını kaybeden Şehitlerimize Allah’tan Rahmet ve yakınlarına da başsağlığı diliyoruz. Arzumuz bu tür olayların yaşanmaması idi. Ülkemizde huzur ve sükunetin devam etmesini istiyorduk. Aslında biz geçmişte de söyledik. Kimse oğulsuz, kardeşsiz, babasız, eşsiz kalmasın istedik. Ama ülkemizin dört bir yanı adeta ateş çemberi. Türkiye Cumhuriyeti güçlü, ordusu güçlü. Devlet otoritesinin, asayişin bu ülkede sağlanmasını istiyoruz. Malum Çözüm süreci  yürütülüyordu. Bizim kırmızı çizgilerimiz vardı. Bu süreç sıkıntılı idi. Devletin kudretli gücünün gösterilmesini istemiştik. Maalesef bunda devlet otoritesinin bazı eksiklikleri görüldü. Şu an bunun acılarını çekiyoruz. Bu terörün kökünün tamamen kazındığını görmek istiyoruz. Seçim sonuçlarına bakıldığında PKK’nın uzantısı bir parti bölgenin tamamına sirayet etti. Antalya’dan, İstanbul’dan, İzmir’den, hatta Nevşehir’den önemli ölçüde oy aldı. Milletvekili çıkardılar birçok ilden. Birçok şer odakları bunu başardılar. Şimdi oy verenlere rabbim bunun hesabını toprak altında soracaktır diye düşünüyorum. O şer odaklarının desteklediği partinin genel başkanı Şirin gösterilmeye çalışıldı. Şen Olasın Ürgüp şarkıları çağrıldı. Ama görünen o ki ülke hiçte şen değil. Son dönemlerde meydana gelen terör olaylarında benim de polis arkadaşım şehit edildi. Biz bu hükümeti devirelim de HDP ye oy verelim diyenler o oylarını bir kez daha sorgulasınlar. Rabbim onlara yeryüzünde rahat vermesin inşallah” dedi.