Mısır'daki darbecilerin katliamı sonrası sembol haline gelen Rabia Selamı çığ gibi büyüyor. Peki Rabia Selamı nedir? Rabia Selamı'nın anlamı ne? Rabia İşareti ne anlama geliyor? Rabia İşareti'ni ilk kim yaptı? Arapçada "dördüncü, dört" anlamına gelen "Rabia" kelimesi Mısır'da darbe karşıtı direnişinin sembolü oldu. Katliamdan bir kaç saat önce Rabiatul Adeviyye Meydanı'nı dolduran onbinlerce kişi elleriyle "dört" işareti yaparak mesajlarını dünyaya duyurmaya çalıştı. Göstericiler bu konuda şunları söylediler: "Bunun Adı "Rabia İşareti"dir. Meydanın adı olan "Rabia" Arapçada "dördüncü, dört" demektir. Bu meydanın adına vurgu yapmak için bu işareti yapıyoruz. 
 
İkinci önemli konu Muhammed Mursi, Nasır, Sedat ve Mübarek'ten sonra dördüncü Cumhurbaşkanı oldu. Onu da hatırlamış oluyoruz. Ayrıca Tahrir Meydanı'nda darbeye destek vermek için toplananlar zafer işareti yapıyor. Biz onlarla bir olamayız. Onlardan ayrılmak için bu işareti yaygınlaştırıyoruz."

Bu arada Bursa'da açılışa katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da konuşması sırasında darbe karşıtı gösterilerin sembolü olan "Rabia" işareti yaptı.

Erdoğan'ın elini kaldırarak, 4 parmağıyla bu işareti yapması üzerine, törene katılan vatandaşlar da üzerinde "Rabia" simgesi bulunan dövizleri kaldırarak destek verdi.