NEVŞEHİR(MHA) Ülkemizin en önemli kültür turizmi merkezi Kapadokya’yı ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayıları halen tartışılmaya devam ediliyor.

Yıllardır tartışılmasına rağmen halen ne il kültür ve turizm müdürlüğünün, ne de bakanlığın üzerinde herhangi bir çalışma yapamadığı bölgeyi ziyaret eden ziyaretçi sayılarının gerçekçi istatistiki bilgilere dönüştürülmesi konusu 2014 yılında da gündemdeki yerini korumaya devam edecek.

Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin birden çok ören yerini ziyaret ediyor olması, bölgede de uygulanan müze kart uygulaması sayesinde özellikle yerli turistlerin bölgedeki hemen hemen bütün ören yerlerini gezebildikleri göz önüne alındığında Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısının ne kadar gerçek dışı olduğu düşündürüyor.

Kapadokya bölgesini, 2013 yılı içerisinde 2 milyon 689 bin 949 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi.  Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kapadokya bölgesinde turistlerin ziyaretine açık bulundurulan başta Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Mustafapaşa ve Açıksaray ören yeri, Çavuşin, El Nazar, Karanlık, Gülşehir St. Jean Kilisesi, Nevşehir, Ürgüp ve Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi, Özkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı kentlerini 2013 yılında 2 Milyon 689 bin 949 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Bölgedeki müze ve ören yerleri içerisinde en çok turist çeken yer ise her yıl olduğu gibi yine Göreme Açık Hava Müzesi oldu. Geçtiğimiz yıl içerisinde Göreme Açık Hava Müzesini 978 bin 390 yerli ve yabancı turist ziyaret ederken onu 469 bin 939 ziyaretçi sayısı ile Hacıbektaş Veli Müzesi ve 453 bin 418 ziyaretçi sayısı ile Kaymaklı Yeraltı Şehri izledi.