Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun..Nice Mutlu,Huzurlu Bayramlara....
Yaradanımızın Lütfü ve Keremi ile bir Ramazan ayının daha sonuna geldik.
Allah ım oruçlarımızı kabul etsin.Ramazan bayramımızı mübarek eylesin.
Size ve ailenize ve Türk İslam Alemine Hayırlar getirsin.

--------------------------H A Y I R L I B A Y R A M L A R -----
"Sıla-i Rahm'i (yakınları ziyaret) kesen Cennete giremez !"
Hz. Muhammed (s.a.v)
BAYRAM DA ONLARI UNUTMAMAK DİLEĞİYLE !.. www.fibhaber.com

Ramazan ayı içerisinde nice güzellikleri yaşadık, rabbimizin manevi sofralarından ve lezzetlerinden taddık.

Namaz kıldık, oruç tuttuk,zekât ve sadakalarımızı verdik, fakirleri,garibanları ,bir köşede mahzun kalmış, kederli, boynu bükük kalbi kırık insanları sevindirmeyeçalıştık. Elbette bunların yanında istemeden hatalarımız ve kusurlarımız da oldu ama ne yapalım insanız ne kadar hata yapmayalım desekte yine de hata yapabiliyoruzişte; belki yapmış olduğumuz hatalar ve kusurlarımız bizim yetişmemizde manevi eğitimimizde bir kilometre taşı olur diye düşünüyorum.

 Çünkü hatalarımızdan dersler çıkardığımızda bizim için son derece eğitici olacaktır.

Birde bu Ramazanda Kadir Gecesini ihya ettik öyle bir gece ki bir ömre bedel yani yaklaşık 83 yıla tekabül eden bir ömür; yaptığımız yardımlar, kıldığımız namazlar derken Rabbimizin manevi ziyafetlerine doyamadık daha bilmediğimiz nice lezzetler ve ziyafetler var artık gerisini Rabbimiz bilir biz ona inandık ona teslim olduk mükâfatı da azabıda verecek odur.

Bayramlar müminlerin maneviyat dolu sevinme günleri ve eğlencenin rabcası,ilahicesi çünkü Ramazanda belli zaman aralığında yemek içmek bazı arzu ve istekleri gidermek yasakken şimdi ise tam tersine yiyip içmemek üzülmek, kederlenmek, mahzun olmak, boynu bükük kalbi kırık bir köşede kalmak yasak. Çünkü bayramlar sevinç, mutluluk,  kaynaşma birbirimizi, hastaları ziyaret etme ve fakirleri sevindirmegünleridir.

Onun için bu bayram ve her bayram birbirimizin sevincine ortak olalım kederlerimizi yalnızlığımızı gidermek için ziyaretleşelim büyüklerimizin ellerini öpelim çocuklar cıvıl cıvıl rengârenk giysiler içinde etrafımızda koşuştukça mutluluğumuz dahada artsın

Ama şunu unutmayalım dünyanın muhtelif yerlerinde evleri başlarına yıkılan insanlar var Müslümanlar var gözleri önündeyavruları, eşi, kardeşi, annesi, babası katledilen kimseler var bütün bu olaylara ekranlar karşısında şahit olduk zaman zaman insanlığımızdan utandık acaba insanlık öldü mü diye düşündük ya birde yaşlı ve koca dünyamız ölürse Allaha hesabımızı nasıl vereceğimizden korktuk derken

Ramazan Bayramına ulaştık

Ben bu vesile ile bütün dünya Müslümanlarının, Türk Milletinin muhterem hemşerilerim Nevşehir Halkının mübarek Ramazan Bayramını tebrik eder. Yüce Rabbimden daha nice ve nice bayramlara sağlık ve mutluluk içerisinde ulaştırmasını dilerim.

FİB Haber Merkezi / Fikret Çapacı -İbrahim Uysal