Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Çat Kasabasında Ramazan ayına kısa bir zaman kala Ramazan davulcuları kura ile belirlendi.

11 ayın Sultanı Ramazan ayına iki gün kala tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir’de de Ramazan davulcuları belirlendi.

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Çat Kasabası Yeni Mahallede ise Ramazan davulcusu için 10 kişinin başvuru yapması sonrasında kura çekimi yapıldı. Kasaba meydanında bulunan kahvehanede bir araya gelen gençler Ramazan ayında davul çalabilmek için kura çekimini heyecan içerisinde bekledi. Mahalle Muhtarı Recep Şahin ise her Ramazan ayında geleneksel olarak Ramazan davulcularını kura ile belirlediklerini söyledi. Şahin, "Ben Çat Kasabası Yeni Mahalle Muhtarıyım. Biz her sene Ramazan davulcusunu kura ile belirliyoruz.

Bu sene 10 kişi Ramazan davulcusu olabilmek için başvuru yaptı. Katılımda bir arkadaşımız Ramazan davulu çalabilmek için kurayı kazandı. Biz her yıl kura çekiyoruz. Her Ramazan ayına iki gün kala kuralarımızı çekiyoruz. Ve katılım daha çok oluyor. Bu katılım 10 kişi oluyor, 15 kişi oluyor ve her zaman bir kişi bu kuramızı kazanıyor. Kurada çıkamayan arkadaşlar genelde üzülüyor ama asla sitem etmezler. Çünkü biz aynı kasabanın insanlarıyız” şeklinde konuştu.

Kurada ismi çıkan İbrahim Namlı isim ise çok mutlu olduğunu dile getirdi ve tüm Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni etti.