11 ayın Sultanı Ramazan bereketiyle geldi. Ramazan denince şüphesiz hepimizin aklına tahinli pideler geliyor. Ramazan ayının vazgeçilmezi olan tahinli pideler daha şimdiden tezgahlarda yerini aldı.

 Ramazan ayının gelmesiyle gerek Nevşehir de, gerekse tüm Türkiye’de meşhur olan Nevşehir tahinlisi de tezgâhlardaki yerini aldı.

 

Ramazan ayında vatandaşların en çok tercih ettiği yiyeceklerden olan tahinliyi Nevşehir deki ki Pide fırınlarında ve çoğu pastanelerde bulabilirsiniz. Arzu ederseniz siparişle de farklı çeşitte tahinli temin edebilirsiniz.Bunlar Katmer tahinli ve Tırnak Tahinli olarak adlanan çeşitliliklerde ustalar tarafından üretilmektedir.

Nevşehir Sanayisinde bulunan Yilmaz ve Turbo pide salonu işletmecisi Mehmet Temelatan Nevşehir'in Meşhur Ramazan ayına özel Tahinli pidesi konusunda bakın neler söyledi...
Ramazan Tahinlisi bugunden basladi ...

İl dışındaki hemşerilerimiz tarafından da farklı damak tadı olan Nevşehir tahinlisi ilimizden gönderilmektedir.  

Temelatan,“Tahinli bazı illerde de yapılıyor. Ama bizim Nevşehir tahinlisi farklı ve bunun anavatanı Nevşehir diyebiliriz” 


“Fiyatları da uygun… Normal tahinli 4 TL’den tüketiciye sunuluyor.  Geçen yıl bu fiyatlar o kadar değişik değildi. 


 

 Ama şu an talep fena değil. Ramazan ayının içerisinde bu sayı daha da artar. Güzel bir tahinli yemek isteyenleri Nevşehir'e bekleriz. Bu vesile ile www.fibhaber.com vasıtasıyla tüm Nevşehirli hemşehrilerimin Ramazanı şerifi kutlu olsun...