Nevşehir Hacı Bektaşı Veli Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ‘Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Açılışına Katıldı.
Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan, Nevşehir’de Sayın Cumhurbaşkanımızın ismi verilen ‘Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışını yaptı.
Açılış programına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, protokol üyeleri davetliler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Nevşehir Belediyesi Mehter Takımının kahramanlık marşı eşliğinde gerçekleştirilen programın açılışı,  şehitler için sela okunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı.
Protokol üyelerinin açılış konuşmalarıyla devam eden programda TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, öğrencilere seslenerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi dik duruşa sahip, cesur, halkının kalbiyle bir atan kalbe sahip olmaları tavsiyesinde bulundu.
Erdoğan konuşmasında” Bin yıldır İslam’ın sancaktarlığını yapan milletimiz dünyayı adaletle yönetmiş. Şimdi bakıyoruz dünya Recep Tayyip Erdoğan’ı konuşuyor, aleyhinde ciddi bir propaganda çalışması yapılıyor. Diğer taraftan da dünya üzerindeki mazlum milletler ise Cumhurbaşkanımızı muhabbetle anıyor.  İnşallah bu okulumuzdan da nice Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi dik duruşa sahip, cesur, halkın kalbiyle bir atan kalbe sahip nesiller çıkacak.
Dünyadaki gelişmeleri takip ederek muhakkak ana dilinizin yanına İngilizceyi, Arapçayı koyun. Göreceksiniz ki bu topraklarda yetişen insanlarımız yüzlerce yıl olduğu gibi yeniden dünyaya huzur ve adalet götürecekler” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından ‘Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışını protokol üyeleriyle birlikte yapan Sayın Bilal Erdoğan, öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti.
Okul bahçesine ağaç diken Bilal Erdoğan daha sonra Nevşehir Şehitlik Parkı ve 15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtını ziyaret etti.
Açılış ve ziyaretlerin sonunda, Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve protokol üyeleri Sayın Bilal Erdoğan’a Nevşehir’i temsilen çeşitli hediyeler ve plaket takdiminde bulundu.