Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş,Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Filiz Kılıç,AK PArti Nevşehir Milletvekillerimiz,AK PArti İl Başkanı Kazım Sunar,İlçe Başkanı Salih Açıkgöz,CHP İl Başkanı Ahmet Göktaş,MHP İl Başkanı Göksel Taşçı İlçe Başkanı Burak Kalfaoğlu,BBP İl Başkanı Yavuz Uluer,İlçe Başkanı Fatih Sağlamkardeş, Eski Milletvekili Mehmet Elkatmış ,Rıdvan Köyubaşı,NEVSOB Başkanı İsmail Ördü,Nafiz Çalışkaner,NTSO Başkanı Arif Parmaksız,NTB Başkan Adayı Mustafa Çelebi,Kardelen Koleji Yön.Kurulu Başkanı Yücel Menekşe,İş Adamları Seyit İnce,Necmi Cantekin,Habil Uluer,Ekrem Nurlu,M.Ali Öbekli,Musa Ertaş,İlhan Kahraman...ve Köşe yazarlarımızdan Eğitimci Yazar Ahmet Beleda ile isimlerini sayamadığımız kurum ve kuruluşlar Nevşehir halkının Regaib kandilini kutladılar...


Kandilinizi en içten dileklerimle kutlar, kandilin, ailenize, size ve tüm mazlum ve mahsun milletlere huzur, sağlık ve başarı getirmesini temenni ederim. 

Yrd. Doç.Dr. Özden Taşğın

Nevşehir Öğrenci ve Gençlik Derneği
Aziz milletimizin,Nevşehirli Hemşehrilerimizin ve Tüm İslam Aleminin Mübarek üç aylarını ve Regaip Kandillerini En Kalbi Duygularımla kutlar, hayırlara vesile olmasını,Cenab-ı Allah tan niyaz ederim. Saygı ve Sevgilerimle.

ERSAN ERKUT

AK PARTİ NEVŞEHİR MİLLETVEKİLİ EBUBEKİR GİZLİGDER REGAİP KANDİLİNİ KUTLADI

Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde kandillerin ve mübarek günlerin öneminin büyük olduğunu söyledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, "Bu mübarek gece ve onu izleyen aylar yanlış ve kusurlardan dönmeye vesiledir. Gönül dünyamızı kin ve düşmanlık gibi kötü duygulardan temizlememiz gerek" dedi.

Regaip Kandili'nin Müslümanlara Allah'ın rahmetinin bol verildiği, yapılan dua ve ibadetlerin kabul edildiği gece olduğunu hatırlatan milletvekili Gizligider, "Aramızdaki dargınlıkları ve küskünlükleri kaldıralım. Birbirimize sevgi ve saygı ile yaklaşalım. Etrafımızı saran düşmanlıklara karşı birlik ve beraberlik içinde olalım. 'Birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde kandillerin ve mübarek günlerin önemi büyüktür" diye konuştu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, "Bu vesile ile aramızdaki çekişmelerin kaldırılmasına, hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına çaba göstermeliyiz. Bu mübarek Regaip Kandili'nde, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen elim saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan Rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bu düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Regaip Kandili'ni en içten dileklerimle kutlar, insanlığa huzur, barış ve hayırlar getirmesini temenni ederim" dedi.

SALİH AÇIKGÖZ, REGAİP KANDİLİ MESAJI

AK Parti Nevşehir  Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, yayımladığı mesajında, Regaip Kandil'ini tebrik etti ve hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.

Kandillerin İslam Alemi için büyük önem arz ettiğini ve toplumun birlikteliği açısından Kandillerin önemli fırsatlar olduğunu kaydeden Açıkgöz, Regaip Kandilini büyük bir manevi coşku içerisinde karşıladıklarını ve bu tip günlerde kalplerin yumuşayıp, insanların biraz daha mana alemine yöneldiğini kaydetti.

Kandillerin Türk ve İslam Dünyası için önemine vurgu yapan AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz;

"Tüm İslam Aleminde olduğu gibi Nevşehir’imizin de da kandiller en güzel şekilde değerlendiriyor ve böyle müstesna günlerde bir ve diri olma duyguları uyanıyor. AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı olarak mübarek Regaip Kandilinizi kutluyor. Ülkemize, Nevşehir’imize ayrıca tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Kandil Mesajı‏

Regaib kelimesinin bolluk, bereket, fazilet anlamına geldiğini hatırlatarak "Bu gece Allah'ın lütuflarının bol bol verildiği bir gecedir ve üç ayların ilk kandil gecesidir. Ülkemizin daha huzurlu daha müreffeh olması ve dünyadaki kan ve gözyaşının dinmesi için bu gece elimizi yarada açıp bol bol dua etmemiz gerekiyor. Bu vesile ile tüm İslam alemin Ragaip Kandilini tebrik eder hayırla vesile olmasını dilerim.

KARDELEN KOLEJİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI YÜCEL MENEKŞE REGAİP KANDİLİ DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYIMLADI

 

Özel Kardelen Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Menekşe, yayınladığı mesajla Nevşehirli hemşerilerimin ve bütün İslâm âleminin Regaip Kandili’ni tebrik ediyorum, “3 aylar olarak bilinen rahmet iklimine giriyoruz, bu güzel ayların yakınlaşmamıza ve kardeşliğimize vesile olmasını diliyorum” dedi

 

Hicri takvime göre mübarek aylar olarak kabul edilen ve 3 aylar kabul edilen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının ilk mübarek gecesi olan Regaip Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Kardelen Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Menekşe, başta Nevşehirliler olmak üzere bütün İslâm âleminin kandilini tebrik ederek, “Bu mübarek günler, başta şehrimiz, bölgemiz, tüm İslam âlemi ve insanlığa rahmet, bereket, huzur getirsin dedi.

Kardelen Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Menekşe, “Regaip Kandili feyizli ve bereketli bir gecedir. Regaip, kelime manasıyla, ‘çok meyledilen, arzulanan, armağan edilen’ anlamlarına gelir. Bu mübarek gecede Yüce Allah; kullarına bol bol rahmet ve ikramlarda bulunduğu için bu adı almıştır. Bu gece yapılan dualar geri çevrilmez.

Bu gecede, hatalarımızdan, zaaflarımızdan arınmak, daha iyi insanlar olabilmek için tövbe ve dualar edeceğiz. Rabbimizden, yurdumuz, bölgemiz ve insanlık için selamet, rahmet ve bağışlanma dileyeceğiz” diyerek sürdürdü. Başkan Karaosmanoğlu sözlerini “Regaip Kandili’nin gönüllerimize manevi hazineler sunmasını diliyorum. Bütün Nevşehir halkının ve İslâm âleminin Regaip Kandili’ni tebrik ediyorum” diyerek tamamladı.

 

 REGAİB KANDİLİ MESAJI

Müslümanlar olarak bizler;  rahmet, bereket ve mağfiret iklimi üç aylar içerisinde mübarek bir gece olan Regaib kandilini idrak etmenin huzur ve mutluluğu içindeyiz. Sevgili Peygamberimiz (sav) : “Beş gece vadrdır ki, onlarda yapılan dualar reddolunmaz, kabul edilir. Bunlar; Recep ayının ilk Cuma gecesi yani Regaib Kandili gecesi, Şaban ayının on beşinci gecesi yani Berat Kandili gecesi, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban Bayramı geceleridir.” buyurmuşlardır. Dolayısıyla duaların makbul olacağı bu gecede Regaib kelimesinin anlamına da uygun olarak günahlardan arınmak için dualar ederek, bol bol af ve mağfiret niyazında bulunarak ve ibadetlerle meşgul olarak gecenin feyz ve bereketinden faydalanmak gerekir.  Af ve mağfiret niyazıyla dualar edip,  gözyaşı dökelim ki  huzur ve sukun bulmuş gönüllerimizde yeni güzellikler ve iyilikler ekecek alanlar açılsın. Affedilmişliğin huşu ve ferahlığıyla, hayatımızda yeni güzel başlangıçlar yapmanın imkanı doğsun.

Bu geceyi vesile bilip beşeri münasebetlerimizde kendimizden çok başkalarının yapıp ettikleriyle meşgul olarak; nefsimizi ıslah etme önceliğini ne kadar da ihmal ettiğimizi tefekkür etmek, akıl kârı amelimiz olacaktır. Bu arada eksiklik ve noksanlıklarımızın ikmali için kendimize dua ederken diğer mümin kardeşlerimize dua etmeyi de unutmalım. Özellikle zulüm ve savaş şartlarında hayatta kalma mücadelesi veren tüm inananlar için, memleketimizin salah ve dirliği için dua ve niyazda bulunmayı ihmal etmeyelim.

Ahlaki ve ailevi değerlerin erozyona uğradığı günümüz şartlarında, bu savrulmalara karşı dirayetli ve sağlam bir mukavemet gösterebilmek için, ahlaki ve ailevi değerlere sahip çıkarak ve ancak bunların bizzat uygulayıcısı olarak sorumluluklarımızı yerine getirebileceğimizi unutmayalım.

Bu geceyi kararan gönüllerimizin aydınlanması ve arınması, günümüz insanının manevi hastalıklarına şifa olması ve yeryüzünün her bir tarafından yükselip masum canları yakan savaş ve terör ateşinin sönmesine vesile kılması için Rabbimize dua ve niyazda bulunalım.

Bu duygu ve düşüncelerle üç aylar ve Regaib Kandilinizi tebrik eder hayırlara vesile kılmasını Yüce Rabbimizden niyaz ederim.

 

                                                                                                   Yakup ÖZTÜRK

                                                                                                 Nevşehir İl Müftüsü