NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya Rehberler Derneği 02 - 06 Mart 2014 Tarihlerinde Kapadokya Yürüyüş Uzmanlığı Gezisi düzenleyecek.

Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir’deki vadilerin büyük bir çoğunluğunun program dahiline alındığı uzmanlık gezisine bölgede faaliyet gösteren rehberlerin büyük ilgi göstermeleri bekleniyor.

Uzmanlık gezisinin Programı Şu şekilde olacak: 1. Gün: 02 Mart 2014 - Akvadi – Uçhisar - Güvercinlik vadisi. Sabah kahvaltıdan sonra Akvadi (Bağlıdere) girişine transfer. Akvadi’nin (Bağlıdere - Aşk vadisi) muhteşem manzarası ve tipik peribacalarının içinden 2,5 saat’lik yürüyüş ile Uçhisar kasabasına varış. Uçhisar’da öğle yemeğinden sonra Güvercinlik vadisinden Göreme kasabasına kadar 2 saat yürüyüş ve Göreme Kasabasına varış. (Toplam 5,5 saatlik yürüyüş/ Yaklaşık 12 km). Buradan otele transfer.

2. Gün: 03 Mart 2014 - Meskendir vadisi - Kızılçukur ve Güllüdere vadisi

Sabah otelden araçla yürüyüş başlangıç noktasına transfer. Zindanönü vadisinden başlayacak olan yürüyüşümüz, Meskendir vadisinde devam edecek. Üzümlü kilise yanında piknik ve çay molasından sonra Kızılçukur vadisine devam edilecek. Burada Kolonlu ve Haçlı kiliseler gezilecek daha sonra Güllüdere vadisindeki Haçlı kilise ve Ayvalı kiliseler gezilerek Çavuşin köyüne varış. Bu gezi esnasında bu vadilerde birçok 12 yy. ve öncesi yerleşim yerleri ve doğa harikası tipik oluşumlar ve renkler görülecek. (Bu etap, Kapadokya’nın en popüler yürüyüş parkurudur). Yaklaşık 8 km. 5 saat yürüyüş.

3. Gün: 04 Mart 2014 - Eski Çavuşin harabeleri - Zelve Açıkhava Müzesi - Paşabağları (Peribacalar vadisi)

Çavuşin harabeleri içinde kısa bir yürüyüş ve Vaftizci Yahya kilisesinin gezilmesinden sonra, Bozdağ eteğinden peribacaları arasında devam edecek yürüyüşümüz Zelve Açıkhava Müzesine ve Paşabağları vadisinden Çavuşin köyüne kadar sürecek. Otele transfer. Toplam yürüyüş 4-5 saat, 8 km.

4. Gün: 05 Mart 2014 - Sinassos - Gomeda Vadisi - Ortahisar

Sabah araçla Mustafapaşa (Sinasos) köyüne varış, kısa bir köy gezisinden sonra tekrar araç ile kısa bir transfer ile Gomeda Vadisi başlangıç noktasına hareket. Gomeda ve Üzengi Vadilerinde, Sarıca ve Pancarlık kiliseleri gezilerek Ortahisar kasabasına varış. 4-5 saatlik yürüyüş.

5. Gün: 06 Mart 2014 - Çat Vadisi – Açıksaray – Zemi Vadisi

Sabah Cat kasabasına transfert, burada Çat Vadisinden yamaçlara oyulmuş çok katlı güvercinlikler seyredilerek Açıksaray Ören Yerine kadar 3 saatlik yürüyüş. Öğle yemeğinden sonra Zemi Vadisi girişine araçla transfer ve Zemi Vadisinden Göreme kasabasına kadar 2,5 saatlik yürüyüş. Toplam 5,5 saatlik yürüyüş).