Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla havayoluyla  Çanakkale’ye geldi.  Kendilerini burada üst düzey protokol üyeleri ile birlikte Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı karşıladı.

Çanakkale 18 Mart Stadyumu’nda gerçekleştirilen, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yılı Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Türk milleti olarak Çanakkale’de hangi heyecan, azim ve inançla mücadele edildiyse bugün de sınırları içinde ve dışında milletin aynı şekilde bir mücadele yürüttüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ecdadımız Çanakkale’nin, burada yürütülen mücadelenin ne anlama geldiğini çok iyi biliyordu. Bunun için adeta varını, yoğunu ortaya koyarak Çanakkale’yi geçilmez hâle getirmişti. Bugün biz de terör örgütleriyle ve arkalarındaki güçlerle sınırlarımızı içinde ve dışında, bu verilen mücadelenin anlamını çok iyi biliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü nedeniyle Çanakkale Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törene katıldı.

Yapılan konuşmalar, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Çanakkale cephesinde şehit düşen askerler için yapılan duanın ardından, ‘Şehitlik Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Akar ile birlikte şehitliklere karanfil bıraktı.

Rektör  Bağlı TRT FM’de Çanakkale ve Afrin Vurgusu Yaptı

Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı,  Çanakkale Şehitler Abidesi’nde gerçekleştirilen anma törenlerinde TRT FM’in canlı yayın konuğu oldu.

Bağlı, milletçe büyük bir zafere imza atılan Çanakkale ruhunun 15 Temmuz, Fırat Kalkanı ve Afrin’de yürütülmekte olan Zeytin Dalı Harekâtıyla devam ettiğini belirtti. Bağlı, “O dönemde yedi düvele karşı  imkansızlıklar içerisinde büyük bir mücadele vererek adını altın harflerle tarihe yazdıran bu millet, 15 Temmuz’da, Fırat Kalkanında ve şu anda Afrin’de yürütülmekte  olan Zeytin Dalı Harekatıyla birlik ve beraberlik duygusunu bir kez daha perçinledi. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Çanakkale ve diğer tüm zaferler  Türk Milleti olarak vatanımıza, hürriyetimize, bizi biz kılan mukaddes değerlere bağlılığımızın da birer  timsalidir” dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yılı Törenlerine  Rektör Prof. Dr Mazhar Bağlı ile birlikte ayrıca Genel Sekreter ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, Genel Sekreter Yardımcısı ve Personel Daire Başkanı Mehmet Şükrü Velioğlu, Genel Sekreter Yardımcısı ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Nihat Çavuşoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Sema Bayöz, Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Yasin Temel, Döner Sermaye İşletme Müdürü Hülya Çalkan katıldı.