Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar BAĞLI, Nevşehir’in Gülşehir İlçesinde faaliyet gösteren Doğa Tohumculuk ve Doğa Frozen Food Dondurulmuş Parmak Patates Fabrikasında incelemelerde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Mazhar BAĞLI, Doğa Tohumculuk A.Ş.yi ziyaret etti. Rektör ziyaretlerinde Doğa Tohumculuk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yakup KARAHAN karşıladı.

Rektör Prof. Dr. Mazhar BAĞLI’yı makamında ağırlayan Yakup KARAHAN daha sonra firma bünyesinde faaliyet gösteren  Doğa Frozen Food Dondurulmuş Parmak Patates Fabrikasını gezdirdi. KAHRAMAN, Rektörümüz BAĞLI’ya; patates kabul ve kalite analizleri, ön yıkama ve taşlama, soyum, seçme ve kesme, eleme ve haşlama, kurutma, ön kızartma, soğutma ve şok dondurma ile paketleme işlemlerinin yapıldığı fabrika hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin ilk yerli tohum üretim firması olduklarını belirten Yakup KARAHAN, patates tohumu ithal eden ülkemizin bu ihtiyacını karşılamak içinde firma bünyesinde kurdukları Modern Doku Kültürü Laboratuvarlarında tohum üretimi ile dışa bağımlı olmadan ‘Tohum - Tarımsal Üretim ve Sanayi’ zincirinin tüm aşamalarını kendilerinin gerçekleştirdiklerini belirtti.