‘Kapadokya Doğal Film Platosu Kitabı Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde Radyo-Televizyon ve Sinema bölümünün yanı sıra kurulması planlanan İletişim Fakültesi ile sanata olan desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Nevşehir Valiliği ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ortaklığında hazırlanan ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘Kapadokya Doğal Film Platosu Kitabı Tanıtım Toplantısı’,  Kapadokya CCR Hotel’de; Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, protokol üyeleri, ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır ve eşi Jülide Kural ile davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.  

Tanıtım toplantısında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak, Kapadokya’yı güzel kılan bir projede yer almaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Sinemasever bir ailenin kızı olarak birbirinden değerli ve eski filmlerin birçoğunu sinemalarda izleme imkânı buldum.  Sinema sanatı, insanlara çabuk ulaşan en etkili bir sanat dalı. Biz de Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak, Güzel Sanatlar Fakültemizde yakın bir tarihte Radyo- Televizyon ve Sinema bölümünü açarak veya kurmayı planladığımız iletişim fakültesi ile sanata olan desteğimizi daha yoğun ve etkin bir şekilde devam ettireceğiz. Hepimizin amacı; dünyada eşi ve benzeri olmayan Kapadokya’yı her alanda dünyaya tanıtmak ve daha fazla insanı buraya çekebilmektir. Sinema alanında yapılan bu güzel çalışma da Kapadokya’nın tanıtımı açısından büyük önem arz etmekte. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak böyle güzel bir projede yer almaktan çok memnuniyet duyduğumuzu belirtirken, bugün aramızda bulunan Türk Sinemasına ve Kapadokya’nın tanıtımında büyük emeği bulunan Sanatçı Kadir İnanır Bey’e de teşekkür ediyorum’ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç tarafından sinema sanatçısı Kadir İnanır’a plaket takdim edildi.