Rektörümüzden Çavuşin Köyüne Ziyaret

08/07/2014

Nevşehir’in Avanos İlçesine bağlı Çavuşin Köyünü ziyaret ederek incelemelerde bulunan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, iftarını da köyde açtı.

Her Ramazan olduğu gibi iftar ziyaretlerine devam eden Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, üniversitemiz akademik personellerinden oluşan heyetle birlikte Nevşehir’in Avanos İlçesine bağlı Çavuşin Köyünü ziyaret etti. Rektörümüzün Çavuşin Köyünü ziyaretlerinde kendilerini Çavuşin Köyü Muhtarı Halil Çopur karşıladı.

Ziyaretlerinde Çavuşun Köyünün tarihi ve kültürel yapısı hakkında köy Muhtarı Halil Çopur’dan bilgi alan Rektörümüz ve beraberindekiler, ardından köy içerisinde yer alan eski Roma, Bizans ve Selçuklu dönemlerine ait kilise, cami ve yerleşim alanlarını gezerek incelemelerde bulundular.

Köyde gezi ve incelemelerini tamamlayan Rektörümüz ve beraberindekiler daha sonra Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan’ın katılımlarıyla Muhtar Halil Çopur’un tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. İftar sonrası Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ve Köy Muhtarı Halil Çopur ile bir süre görüşen Rektörümüz, Avanos ve Avanos’a bağlı Çavuşin Köyü gibi önemli turizm merkezlerinin tanıtımı başta olmak üzere bölgenin kalkındırılmasına yönelik yapılabilecek ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.