Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Bangladeş'in Ankara Büyükelçiliği tarafından "19 Aralık Bangladeş Zafer Günü" dolayısıyla düzenlediği "Bangladeş Kültür Akşamı" etkinliğine katıldı.
Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi M. Allama Sıddıki ve eşi Rashna Faruk Sıddıki'nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Bangladeş Kültür Akşamı’na Türkiye-Bangladeş Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve davetliler katıldı.
16 Aralık 1971'de bağımsızlığını kazanan Bangladeş'in kurtuluşunda destek veren tüm ülkelere teşekkür eden Büyükelçi M. Allama Sıddıki, Bangladeş ve Türkiye’nin de iki kardeş ülke olduğunu ifade ederek, ikili ilişkilerin de gayet iyi olduğunu söyledi.
Etkinlikte konuşan Türkiye-Bangladeş Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ebubekir Gizligider, İslam dünyasının zor günler geçirdiğini ve eskisinden daha fazla omuz omuza durulması gerektiğini vurgulayarak; "Eğer bir olabilirsek ve dünya 5'ten büyüktür diyebilirsek, gelecek bizimdir” dedi.
Programda Büyükelçi Sıddıki ile bir araya gelen Rektör Bağlı ise iki ülke arasında ortaya koyulan dostluğun ve bağların önemine değinerek, Bangladeş’in zafer gününü kutladı.
Program, "Bangladeş´in babası" olarak bilinen Bangabandhu Şeyh Mucibur Rahman´ın 7 Mart 1971 tarihinde yaptığı konuşmanın gösterimi ve halk dansları gösterileri ile devam etti.