Üniversitemiz Tafana Tesislerinde sporcularımız onuruna düzenlenen yemekli toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Çetin Pekacar  ve Prof. Dr. İsmail Bekci, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, takım hocaları ve çalıştırıcıları ile sporcularımız katıldı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Üniversiteler Arası Takım Sporlarında 2013-2014 sezonunda gösterdikleri üstün performansla Bayan Hentbol Takımımızın ‘Üniversitelerarası Hentbol 2. Lig Grup Müsabakaları’ndan 2.lik kupasıyla dönmesi ve Üniversitelerarası 1. Lig'e yükselmesi; Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen ve Türkiye Üniversitelerarası Erkekler Basketbol 2. Liginde mücadele eden Erkek Basketbol Takımımızın grubundan 1.’lik kupasıyla dönmesi ve Üniversiteler Arası Basketbol 1. Ligine yükselmesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Futbol Takımımızın, ‘Üniversitelerarası Futbol 2. Lig Grup Müsabakaları’ndan 2.’lik kupasıyla dönmesi sebebiyle Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, sporcularımızı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Toplantıda bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin çok genç bir üniversite olmasına rağmen pek çok alanda başarılarıyla adından söz ettirdiğine dikkat çekti. Rektör Kılıç, konuşmasını “Bugün burada siz değerli sporcularımızın başarılarını kutlamak üzere ‘marifet iltifata tabidir’ düsturundan hareketle sizlere karınca kararınca küçük ödüller vermek üzere toplanmış bulunuyoruz. Şahsım ve üniversitem adına sizleri gönülden kutluyorum. Her alandaki başarılarınız daim olsun. Hocalarınızı kutluyorum. Bu başarılarınızı elde ederken mutlaka büyük emekler harcadınız. Bundan sonra da daha büyük gayretler içerisinde olarak daha üst seviyelere çıkmak adına gayretlerinizin devam edeceğine eminim. Nitekim Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin öğrencilerine de bu yakışır diye düşünüyorum. Hocalarıma ve çalıştırıcı arkadaşlarıma gayretlerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak da bundan sonra sizlerin daha iyi koşullarda çalışabilmeniz adına spor tesislerimizi, sosyal tesislerimizi her geçen gün daha da geliştirmeye gayret ediyoruz. Emin olun ki imkânlarımızı sizin için sonuna kadar kullanmaya çalışıyoruz” diye sürdürdü.

Rektörümüzün konuşmasının ardından Bayan Hentbol, Erkek Basketbol ve Futbol takımlarımız kazandıkları kupaları Rektörümüze takdim ettiler. Başarı kazanan sporcularımız, elde edilen başarılarda Rektörümüze katkılarından ve desteklerinden ötürü teşekkür ederek başarıların devamının geleceği sözünü verdiler.

Rektörümüz ayrıca Futbol Takımımızın kazandığı kupayı geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz futbolcumuz Battal Uğurlu adına aldığını söyleyerek kendisine tekrar Allah’tan rahmet ve ailesine başsağlığı diledi.