Türk Milletinin gücünü tüm dünyaya gösteren ve kaderini değiştiren 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 92. Yıldönümünü gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birbirine kenetlenmiş milletimiz, büyük zorluk ve yokluk içerisinde verdiği mücadeleyle adeta destan yazmıştır. Kazanılan bu zafer, “İstiklal Mücadelemizi” taçlandırarak milletimizin adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

Yüce milletimiz, 30 Ağustos’ta kendisini esaret altına almak isteyenlere sarsılmaz bir azim ve yüksek bir iradeyle karşı koymuş; her şeyin bittiği sanılan bir dönemde zaferini tüm dünyaya ilan etmiştir.  Ortaya konulan bu emsalsiz zafer, milletimizin barış ve huzur içerisinde onurlu bir hayat sürmesinin yolunu açmıştır. 

Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu cennet vatanı bizlere armağan eden ve Şanlı Bayrağımız altında özgürce yaşamamızı canları ve kanları pahasına sağlayan tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyor; halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nü kutluyorum.

                                                                                           

                                                                                             Prof. Dr. Filiz KILIÇ

                                                                              Rektör