Rektörümüz bu vesileyle Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu makamında ziyaret etti ve üniversitede incelemelerde bulundu.

 

SDÜ Endüstri ve Kalite Kulübü tarafından Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde düzenlenen ‘5. Kariyer Günleri’ne Isparta Valisi Memduh Oğuz, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ile SDÜ akademisyen ve öğrencileri katıldı.

 

Etkinlikte bir meslek sahibi olmadaki esas gayenin insanlığa hizmet etmek olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Yunus Emre’nin ‘Yaratılanı hoş gör, Yaratan’dan ötürü’ ve Sait Faik Abasıyanık’ın ‘Bir insanı sevmekle başlıyor her şey’ sözünü örnek göstererek iyi bir kariyer yapmanın ve başarılı olmanın temelinde insan sevgisinin yer aldığını söyledi.

 

Rektör Kılıç, “İnsanlara daha iyi hizmet etmek için, gelişmek ve geliştirmek adına içinizde kaygı taşıyorsanız başarılı olursunuz, sevilirsiniz ve mutlu olursunuz. Sizin mutluğunuz da çevrenize yansır” dedi. Özgüvenin önemine vurgu yaparak hırsın aklın önüne geçmemesi gerektiğini söyleyen Rektörümüz Kılıç, öğrencilere “İnanmak başarının yarısıdır. Dürüstlükten vazgeçmeyin. Beyin sürekli kaydeder fakat onun da bir kapasitesi vardır. Bu nedenle not almayı alışkanlık haline getirin. Unutmayın söz uçar, yazı kalır. Yaptığınız işi sevin. Bu nedenle de kimsenin etkisinde kalmadan istediğiniz yerde ve istediğiniz bölümde eğitim alın. Mutlaka hedefleriniz olsun ve kendinize bir yol haritası çıkararak buna uyun. Bunun için de vaktinizi etkin ve verimli kullanarak çok çalışın. Hatalarınız sizi yolunuzdan döndürmesin. Aksine yaptığınız hatalar sizi bir yerlere getirir, onlardan ders alın” diye hitap etti.

 

Konuşmaların ardından Rektörümüze katılımlarından ve konuşmalarından dolayı günün anasına plaket takdim edildi.