Ürgüp'te her yıl misafir edilen ve Ürgüp'te kaldıkları süre boyunca çeşitli eserleri Ürgüp'e kazandıran ressamlar bu yıl 30 Mart ile 5 Nisan tarihlerinde Ürgüp'e gelecekler.

Ürgüp Belediyesinin organizesi ile 6 yıldır dünyanın çeşitli bölgelerinden Ürgüp'e gelen ünlü ressamlar bu yıl 30 mart ile 5 Nisan tarihleri arasında Ürgüp'e gelerek yeni eserlerini tuale işleyecekler.

Geçtiğimiz yıllarda kentpark trafosu, Sinema salonu duvarı gibi önemli noktalarda çalışma yapan ressamlar bu yıl yine çalışmalarını Ürgüp Belediyesi sinema salonunda yapacak, çalışmaların sonunda sergi açılacak.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Sanatçı dostlarımız artık bizden biri gibi, Ürgüp'ün her yerini biliyor, kendi memleketleri gibi gezip resmediyorlar, ressamları bu yılda misafir edecek olmaktan dolayı çok mutluyuz." dedi.

Kapadokya'daki sanat çalışmalarının bir hafta süreceğini ifade eden Belediye Başkanı Yıldız, Bulgaristan'dan, Malezya'dan, Rusya'dan gelecek misafirlerimiz Ürgüp'ü ve Ürgüplüleri çok seviyorlar, kendilerini kendi evlerinde hissediyorlar, başka şehirlerden talep olmasına rağmen her yıl ilçemizi tercih ediyorlar, kendilerine teşekkür ediyorum. dedi.

Bu etkinliğin Belediyeye maddi bir külfetinin olmadığının altını çizen Yıldız, biz sadece misafir ediyoruz, onlar sanatlarını icra ediyor.

Yıldız ayrıca bu yıl misafirlerin konaklaması konusunda kendilerine destek olan Yakup Dinler'e ve Abdullah İnal'a da teşekkür ettiğini ifade etti.